FEB

El dia de la marmota

L’Spar Citylift signa el setè triomf seguit en el retorn de l’equip a Fontajau en el seu horari habitual, una tarda soporífera

El cos tècnic gironí fila molt prim amb els minuts, en l’últim partit abans de la copa a Salamanca

La crònica de l’Spar Citylift-Al-Qázeres és la de la majoria de partits de l’Uni els diumenges a la tarda. Un dia a l’oficina, després de sis victòries de mèrit seguides, tot esperant que arribi el moment en què el rival sigui prou exigent, com els d’aquesta setmana a Salamanca, amb l’únic títol FEB que es resisteix a l’Uni –ha perdut les tres darreres finals–. I el conjunt que acredita la pitjor ratxa de la lliga (5), que una pizza i un refresc i onze hores de bus després arribarà a casa quan ja sigui de dia, no seria el cas.

Sense voler

Palau i Mendy, de 6,75 m, van empatar a 3 i a 8, en el primer quart i com a resposta als triples visitants (Carter i Oliveira). Coulibaly, amb cistella i addicional, donava el primer avantatge local a 4:52 per acabar el primer quart (11-10) i, d’ofensiu, hi tornava abans que el seu relleu, Bishop, en suspensió i després d’una entrada de Mendy, fes el 17-14. Elonu, a cistella passada amb l’esquerra i a 1:32 per al descans, feia tot just la tercera cistella gironina del segon quart (26-21). Ella havia fet la primera (19-17 a 7:02) i Araújo, l’altra (24-21 a 2:46). Totes de sota i per donar una màxima a l’Spar Citylift, sense voler i malgrat errors clamorosos com el tres contra un que la capitana de Nigèria servia a Xargay i acabava per la línia de fons. Coulibaly, de tir lliure, ampliava el marge (28-21) i Mendy tancava el segon quart amb el seu segon triple: 31-22.

Carter insisteix

Si Carter inaugurava el marcador amb el 0-3, en el tercer quart ho tornava a fer (31-25), i aquest cop hi insistia (38-28) abans que Palau fes el 40-28 quan faltaven sis minuts i mig per tancar el tercer quart. Simms s’hi apuntava (40-31), però aquest cop l’Uni feia arribar la pilota a sota (Coulibaly i Araújo, 42-31). I, d’allà, a fora amb dos triples seguits de Mendy: 45-33 i 48-33. Carter, en transició, hi tornava de tres (50-36) i Simms no es quedava enrere (52-41) abans d’un darrer quart en què Núria Martínez, amb l’esquerra, a 6:38, i Bishoop, amb la dreta, a 6:13, aconseguien els primers punts de l’Spar Citylift en contraatac (56-42).

Fins i tot Andusic, de cinc metres, i quan no sabia què fer, anotava el 61-44. La pivot va jugar tot el quart, amb Xargay, Palau i Martínez –Júlia Soler en el darrer minut– al perímetre i Bishop de quatre mentre les exteriors visitants completaven l’estadística (61-53 Simms).

Després de quatre partits molt exigents, havíem d’anar amb compte amb les càrregues: el desgast és gran i Latas passa molta factura
Hem controlat bé el ritme des de la defensa i en la primera meitat el rebot els ha donat vida a elles. No ens deixava córrer
Sabem que els altres equips s’hi juguen molt. Els objectius eren guanyar i repartir càrregues

L’Avenida, amb Loyd tocada; l’Uni reserva Vasic

“He vist els minuts i no sé si estan confirmades les lesions”, va respondre Èric Surís quan li van preguntar per la lesió que es va fer la referència ofensiva al perímetre de l’Avenida, Jewell Loyd, dissabte a Vitòria. És un esquinç al mateix turmell que es va lesionar a l’estiu en la WNBA i un maldecap per a l’amfitrió de la copa, que té els seus quarts de final dijous i que també contra l’Araski va acabar amb Hayes sense jugar per molèsties al genoll. “Em preocupo pel nostre equip i amb Sonja és el mateix dels altres dies: hem decidit que era millor tenir precaució aquest partit i que guanyés uns dies de descans”, deia Surís, que assegura que l’estrella sèrbia està bé i que la mesura va ser consensuada amb la doctora i la fisioterapeuta.