FEB

L’Spar Citylift supera el Cadí (56-51) i passa a semifinals de copa

Bàsquet. L’Uni ha patit més del compte (45-44 Moore) després d’haver anat dotze amunt (41-29 Coulibaly)

L’Spar Citylift ha guanyat el Cadí la Seu i amb el seu setè triomf seguit sobre el Sedis accedeix a les semifinals de copa tot i acabar patint més del compte (45-44 Moore) després d’haver anat dotze amunt (41-29 Coulibaly).

Wiese de tres ha fet la primera cistella en joc del partit (2-3) i Peña després de recuperació ha donat la màxima del Cadí al primer quart (2-5), després de prendre-li la pilota a Mendy; autora de la primera cistella en joc gironina (5-5) a 7:20. Vasic en la primera pilota que ha tocat feia el 8-7 de 6,75 m, ja amb el Sedis en bonus (0-4) i, la primera de dos de l’Uni ha estat la suspensió de Xargay (13-10). Moore, amb suspensió i triple, s’ha convertit en la primera en encistellar dos cops en joc (15-15) per tancar el primer quart amb empat. Perquè el rebot era del Cadí (6-10 amb 4-4 a la cistella de l’Uni).

Xargay, amb el seu primer triple, ha igualat la màxima vermella (22-19), després que Araújo fes el primer contraatac (19-17) gironí. La segona de Moore, en atac a 5:51 per la mitja part, ha forçat més encara les rotacions, frenètiques als dos costats. Com la tercera, en atac, de Gustavsson a 3:20 (24-22).

Mendy i Elonu han començat a desequilibrar la balança, a 1:58 del descans (31-24), amb l’alera de lluny (27-22) i en penetració i l’alera-pivot castigant Wiese sota el cèrcol i en tir lateral assistida per Araújo, en transició.

Només el rebot del Cadí (16-23, 8-11 a l’atac del Sedis) ha impedit la progressió de l’Spar Citylift, que ha marxat al descans 33-25 amb cistella i tap d’Elonu.

La capitana de Nigèria de 4,60 ha establert una màxima de 10 a l’inici del tercer quart (35-25) i entre Coulibaly i Palau) s’ha enfilat als 12 (41-29 la maliana) amb un altre 0-4 en faltes però a la torre de l’Spar Citylift li han assenyalat la segona en transició defensiva i sense pilota i, des de llavors (4:52 per tancar el quart) l’Uni només ha fet una cistella: Vasic 45-37. El Cadí s’ha protegit amb una zona (quarta de Gustavsson) i, amb Etxarri de quatre, ha arribat al darrer quart amb opcions (45-39).

Èric Surís ha hagut d’aturar el partit a 6:11 amb un 0-5 encaixat pel 2+1 de Peña i l’acció de Moore (45-44). Coulibaly al límit de la possessió a 4:30 ha sumat per a l’Spar Citylift.

Laia Palau, primer amb 2/2 tirs lliures i després amb entrada, els dos cops per la dreta, ha castigat Peña en defensa i ha obert distàncies perquè Cadí fallava de tres (Wiese i Bahí): 51-44 a 2:50.

Vasic, al límit de la possessió assistida per Mendy ha fet el 53-46 a 1:35 després de dos ofensius que han consumit molt temps. Moore havia fet el 51-46 però el Cadí ha perdut una possessió clau però tot i dos ofensius l’Uni ha perdonat.

En la loteria dels tirs lliures, Nogic no ha fallat (53-48) mentre Elonu i Moore i Coulibaly han fet 1/2 (55-49)

Peña n’ha fallat dos a 16 segons i l’1/2 de Vasic ha permès l’afició gironina celebrar l’accés a semifinal mentre Peña en tirava, sense error a 3,6 (56-51).