FEB

L’Spar Citylift perd la quarta final de copa seguida (76-58)

Bàsquet. La duresa defensiva de l’Avenida ha decidit un partit que les gironines tenien ben treballat fins a mig segon quart (26-25 triple de Xargay)

Girona 2017, Saragossa 2018, Vitòria 2019 i Salamanca 20202. Són les quatre finals copa que l’Spar Citylift ha jugati, les quatre, ha perdut contra l’Avenida. L’Uni s’ha vist superat pel nivell físic de les castellanes, que liderades per Hayes (25 punts), ha deixat sense arguments l’equip que l’havia superat en els cinc darrers enfrontaments des del segon quart (26-25). Això sí, amb una permissivitat arbitral que només qui hagi vist el partit entendrà el seu pes en el desenvolupament del partit, que ha començat a fer pujada quan abans del descans Vitola i Vilaró, que sortien per protegir de faltes les seves companyes, han fet cinc punts (43-33) i, després, les castellanes han començat la segona meitat amb un 7-0.

Picar primer

Com en tota la copa, l’Uni ha guanyat el salt inicial i ha fet la primera possessió (0-2 Mendy). Elonu assistida per Palau ha fet que el primer cop fos gironí (0-4) però els errors sota el cèrcol (MimaMaría i Adaora) i, una pèrdua en la pressió local, han permès l’Avenida lligar un 9-0 de parcial obert per Hayes (recuperació i triple després). Èric Surís ha demanat temps a 6:25 i l’equip s’ha posat a remolc (9-7 Elonu), amb triple de Hayes i resposta de Mendy (14-10, el primer groc).

La primera falta de l’Spar Citylift, d’Elonu a 2:25 per acabar el primer quart, ha deixat Hayes al terra requerint l’assistència dels sanitaris. Loyd ha establert una màxima de 8 al triple (20-12), que Vasic ha exiguat també anotant el seu primer tir, de 6,75 m.

Surís s’ha fet amb el ritme del partit al segon quart, quan Fagbenle ha fet la primera i ha posat Coulibaly per carregar el joc a dins (26-22, 2+1 assistida per Mendy) i el posterior canvi d’Araújo per Martínez (26-25 triple de Xargay). Domínguez ha fet també la segona en un tres i no res (28-27 Palau al tir lliure).

Inmunitat blava

L’Avenida ha pujat el llistó físic per contrarestar els arguments tàctics de l’Uni, deixant que Mendy i Coulibaly rebessin a tort ia dret quan intentaven acabar la jugada. Una immunitat que ha sorprès Samuelson quan després d’agafar a dues mans Bishop li han assenyalat falta, quan a l’altre costat venia de fer tres tirs lliures seguits a la falta de Palau (38-29).

L’Spar Citylift ha trobat l’australiana a dins 38-33, però Vitola li ha respost a dins i, Vilaró al darrer instant i després d’haver fallat abans, ha situat la màxima (43-33).

Somriures i llàgrimes

L’empat a 11 en faltes (4-9 pèrdues) al descans feia riure i, l’inici del tercer quart, plorar, amb dues cistelles fàcils d’Avenida, la tercera de Fagbenle i tot seguit la segona de Coulibaly en atac, triple de Hayes i Hoff fàcil a dins amb un sol bàsquet gironí: 49-35 Vasic.

Surís ho ha hagut de parar a 7:17 (52-35).

El segon temps mort del tècnic gironí ha arribat a 3:44, amb 20 avall després del quart triple de Hayes, el segon després del descans (57-37), defensa alternativa zonal i una sola cistella en joc anotada. La segona ha sortit del mateix canell i, el primer triple, de Xargay (57-42) després d’un doble ofensiu castellà en un atac tant llarg que Cazorla l’ha acabat entregant a Vasic.

El forat en el rebot ha seguit donant opcions a l’Avenida, que amb Hayes fent el que volia recuperava el marge (60-42 2+1).

La llei

Cazorla ha fet dues faltes seguides, en atac a Núria i en defensa (60-43) i, després, en atac a Hof, la quarta, en un bloqueig il·legal que ha fet tot el partit, i Bishop ha tancat el tercer quart de sota (60-45).

Igual

Loyd fàcil després de recuperació (62-45) i falta de Xargay a Fagbenle (63-45 1/2), la britànica en mitja distància i Gil prenent la pilota a Bishop després de rebot i anotant de sota. Un 7-0 que ha acabat de resoldre la final amb la màxima diferència en contra per a l’Spar Citylift (67-45 a 7:08, temps mort).

Elonu ha fet la cinquena a 6:37 i Coulibaly la primera cistella groga a 6:12 per acabar en l’inici d’un compte enrere per presenciar, un any més, l’entrega dels premis des del costat perdedor.