ACB

El Barcelona venç amb el mínim esforç a la pista d’Estudiantes (67-74)

Bàsquet. Lliga ACB. Discreta primera part dels de Pesic, que ha patit les lesions de Delany i Hanga. Un parcial final de 1-12, decisiu

Victòria discreta que no passarà a la història del FC Barcelona a la pista d’un dels cuers, Movistar Estudiantes, per 67-74, en un partit gris dels catalans. Els de Pesic han començat freds, apàtics, embussats i desendollats en un inici embarrat, en què s’han trobat el bonus en poc més d’un minut. No ho han aprofitat ja que als cinc minuts anaven cinc per sota (9-6). La primera cistella en joc del Barça ha arribat amb un ‘alley hoop’ de Claver a l’equador d’un primer quart, en què els blaugranes només han anotat dues més. Més que discret. Dos triples de Scrubb han tancat l’acte, lògicament, amb Estudiantes per davant (17-13). No ha millorat el panorama al segon quart, amb un Barcelona igual d’incòmode, que ha encaixat quatre triples en cinc minuts. El parcial de 8-0 ha donat un més 11 al Movistar (31-20) davant un rival, que encara no havia fet cap falta. Agressivitat zero. I a més, lesió de Delaney al maluc. Per sort el talent hi és i els visitants han pogut maquillar el desastre al descans: 35-28.

Una brutal esmaixada de Davies, amb dos més un, ha semblat despertar al conjunt culé de la letargia a la represa. De fet, Javi Zamora ha hagut d’aturar el partit amb 44-40. Però un altre lesió, la de Hanga al turmell, la llibertat de moviments d’Arteaga i la defensa local amb traves han mantingut els dubtes. Ha estat, com sempre, Mirotic el que ha ficat en partit als seus, amb la col·laboració final d’Abrines, que amb un tres més un en contraatac ha tancat el tercer quart amb un altre dinàmica (52-55). Al darrer l’anotació ha baixat i l’encert local en els triples ha desaparegut. Al final, amb molt poc, ofici, un parcial de 1-12 i dos triples de Hanga i Kuric, el Barça ha tancat un triomf gris, que el manté com a líder en solitari.