ACB

La llei del mínim esforç també val

Bàsquet. ACB. Primera part discreta dels de Pesic, que decideixen en el darrer quart amb un 1-12

Victòria discreta que no passarà precisament a la història la d’ahir del FC Barcelona a la pista d’un dels cuers, el Movistar Estudiantes, per 67-74, en un partit molt gris dels catalans. El Barça es va deixar anar els dos primers quarts i. en el darrer, va sentenciar per qualitat i talent. Una màxima ja molt habitual i perillosa (potser massa) aquesta temporada tant en lliga ACB com en Eurolliga.

Els de Svestilav Pesic van començar freds, apàtics, embussats i desendollats en un inici de partit embarrat, en què es van trobar el regal del bonus en poc més d’un minut. No ho van saber aprofitar, ja que als cinc minuts anaven cinc per sota (9-6). De fet, la primera cistella en joc del Barça va arribar amb un alley hoop de Claver a l’equador d’un primer quart, en què els blaugrana només van anotar dues més. Apagats. Ni les rotacions de Pesic (als vuit minuts ja havia emprat 10 jugadors) engegaven la maquinària. Dos triples de Scrubb van tancar l’acte, lògicament, amb l’Estudiantes per davant en el resultat (17-13).

No va millorar gens el panorama en el segon quart, amb un Barcelona igual d’incòmode, que va encaixar quatre triples en cinc minuts. El parcial de 8-0 va donar un més 11 al Movistar al marcador (31-20) contra un rival que encara no havia fet cap falta. Agressivitat zero. I, a més, lesió de Delaney al maluc. Per sort, el talent hi és i els visitants van poder maquillar el desastre en el descans: 35-28.

Espectacle Davies

Una brutal esmaixada de Davies, amb dos més un, va semblar despertar al conjunt culer de la letargia en la represa. De fet, el tècnic local Javi Zamora va haver d’aturar l’encontre amb 44-40. Però una altra lesió, la de Hanga al turmell, la inexplicable llibertat de moviments d’Arteaga i les traves de la defensa local van mantenir els dubtes.

Va ser, com sempre, Mirotic qui va haver de ficar en partit els seus, amb la col·laboració final d’Abrines, que, amb un tres més un en contraatac, va tancar el tercer quart amb una altra dinàmica (52-55). Al final, l’anotació va baixar i l’encert local en els triples va desaparèixer (7/17 al descans). També ho va fer un inoperant Tomic, que va desfilar a la banqueta amb la quarta falta i una tècnica posterior. Finalment, tot i l’empat a 58 a quatre minuts del final, amb molt poc ofici, tirs lliures, un parcial d’1-12 i dos triples de Hanga i Kuric, el Barça va tancar un triomf gris, que el manté com a líder.

LA DADA

2/12
en triples
portava el Barça en el descans. Al final, va acabar amb 7/22, amb un 31% d’encert.