FEB

Clínic de Sàbat a Ponferrada

Bàsquet. LEB Plata. El base del Llagostera lidera el Girona amb deu punts en una pròrroga oberta en què Sergi Costa també és decisiu recuperant la pilota en l’últim atac dels locals

PONFERRADA 83 GIRONA 85

INTRAGAS-CLIMA PONFERRADA:Soárez (6), Ferrando (13), Casanova (20), Mc Donnell (26), Prince (6) –cinc inicial–, Vázquez, Fernández (3), Ramírez, Pérez i Gantt (9). 14/32 triples (5 Casanova, 4 Mc Donnell, 3 Gantt i 2 Ferrando). 11/15 tirs lliures. 36 rebots (16 Mc Donnell, 19 assistències (8 Ferrando). 89 valoració (40 Mc Donnell).GIRONA:Graham (9), Sàbat (20), Hester (8), Dijkstra (11), Sevillano (16) –cinc inicial–, Costa (5), Cosialls (4), Niang, Moreno (12) i Esteban. 15/33 triples (5 Sàbat, 3 Graham, 2 Moreno, 2 Dijkstra, 2 Sevillano, 1 Costa). 14/21 tirs lliures. 30 rebots (6 Hester, Dijkstra i Sevillano). 88 valoració (24 Sàbat)..PARCIALS:19-22, 21-17, 10-19, 21-13 i 12-14.

La propera (14-03-20)

Múrcia-Ponferrada; Girona-Algesires; Menorca-Zamora; Prat-Tizona; Gr Canària-Estela; Barça-Juaristi ISB.

Albert Sàbat, amb deu punts en la pròrroga (dos triples inclosos), va ser determinant en el tercer triomf de Bàsquet Girona en la fase d’ascens a la LEB Or a la pista del Ponferrada. Una gran acció defensiva de Sergi Costa en l’última jugada va evitar que els locals tinguessin un últim tir per igualar o remuntar el partit. Abans, Sevillano havia forçat el temps afegit amb dos tirs lliures a 17 segons del final i, posteriorment, el local Prince va fallar un tir frontal per guanyar el partit. L’equip d’Àlex Formento va tenir problemes en el control del partit per la gran actuació de l’americà Mc Donnell (26 punts i 15 rebots) i per prendre males decisions quan semblava que tenia el partit sota control en els minuts finals.

Com en els partits anteriors, el Girona va començar a tot gas. L’encert en els triples (Sàbat, Dijkstra, Sevillano i Graham) i les accions de Hester, imparable a sota, van obrir el primer forat (9-18) i l’entrenador local va haver de parar el partit. L’equip local es va refer de la mà de Mac Donnell i també gràcies a un parell de faltes en atac i pèrdues absurdes dels gironins, que van tancar el primer quart en una gran acció de Cosialls i Hester (19-22).

El segon va tornar a començar de forma immillorable per als de Formento. Moreno, Cosialls i Costa –la segona unitat– van mantenir el to dels titulars. Un triple de Moreno va tornar a portar la diferència als 9 punts (25-34) i es va repetir la seqüència del primer quart. Temps mort local i remuntada contra una defensa tova que va quedar retratada amb un triple de Casanova just abans del descans (40-39).

En el tercer quart, l’equip es va fer més fort en defensa i va poder córrer en contraatac (50-58), amb Sevillano, com sempre, el més valent de tots (50-58). En l’últim, un triple de Graham (55-64) semblava aplanar definitivament el camí, però els locals van demostrar un gran esperit de lluita i van tenir el triomf a la butxaca amb un triple de Mc Donnell (71-69). Amb tot, no van saber rematar i, en la pròrroga, Sàbat –Hester no hi era per cinc faltes– no va perdonar.

Hem fallat tirs clars, ells s’han ficat dins el partit i hem viscut una pròrroga espectacular