Eurocopa

L’Spar Citylift, pendent de la FIBA

La FIBA comunicarà avui a l’Spar Citylift on es jugarà l’anada dels quarts de final de l’Eurocopa, prevista inicialment a Venècia per aquest dijous. La federació internacional ja ha comunicat al club que el partit no es jugarà en cap cas a Itàlia i que buscarà una seu alternativa, però és difícil que algun altre país accepti dos equips que provenen de zones de risc. França, per exemple, està restringint cada dia més les activitats esportives. La tornada està programada pel 19 de març a Fontajau en un partit que s’haurà de jugar a porta tancada, segons va dictar el govern català.

El Comitè Olímpic Nacional Italià (CONI), que té el mateix poder que el Consell Superior d’Esports a Espanya, va decidir ahir mateix suspendre totes les activitats esportives fins al 3 d’abril per l’epidèmia que està patint el país i que ha anat in crescendo els últims dies.

Aquesta dràstica es va prendre després d’una reunió d’emergència del CONI amb totes les federacions esportives italianes d’esports d’equip, una mesura que afecta també els partits de la Sèrie A: “Totes les activitats esportives en tots els nivells estan suspeses fins al 3 d’abril del 2020 per complir amb el punt descrit anteriorment. El govern ha d’emetre un decret específic del primer ministre que pot excedir el vigent”, assegura el CONI en un comunicat, que no descarta d’aquesta manera mesures més extremes o duraderes en el temps. No obstant això, el CONI recorda que les competicions internacionals no entren dins de la disponibilitat jurisdiccional del Comitè i, per tant, no poden ser regulades per aquesta decisió.

El president del CONI, Giovanni Malagò, i representants de les Federacions d’Esports d’Equip van mantenir aquest dilluns una reunió, després de la que van decidir adoptar aquestes mesures com a prevenció davant l’avanç del coronavirus, que ha provocat ja uns 400 morts al país. El CONI va determinar que “en cada acció i circumstància la protecció de la salut és ara mateix la màxima prioritat de tots al país”.

TOT SUSPÈS

El CONI ha prohibit a Itàlia les activitats esportives fins el 3 d’abril
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)