Eurocopa

La FIBA diu que s’ha acabat

Bàsquet. L’Spar Citylift Girona veu com s’acaba la seva aventura europea després que el màxim organisme europeu decidís ahir posar fi a totes les competicions sota el seu paraigua

Final de l’aventura europea de l’Spar Citylift Girona. Tot i que era bastant probable la mesura ahir, a última hora del vespre la FIBA ho va anunciar oficialment: l’Eurolliga femenina i l’Eurocopa femenina i masculina s’han acabat. De fet, la classificació de l’equip gironí per als quarts de final contra el Venècia ja havia arribat indirectament pel coronovirus perquè el brot va fer que el Sopron i el Riga es neguesisin a anar r a jugar a Ljubljana, contra l’Schio i el Venècia –tots dos del nord d’Itàlia– a la seu que havia proposat la FIBA. La negativa de viatjar a Eslovènia va acabar amb unes sancions que van permetre que l’Spar Citylift accedís a l’Eurocopa. Els quarts de final de l’Eurolliga i l’Eurocopa femenines van començar aquesta setmana, però tothom estava a l’expectativa de saber com acabaria. La competició acaba, però, sense un campió, cosa que podria ser diferent en la Lliga Femenina, perquè s’especula amb la possibilitat que es doni com a campió al primer classificat de la lliga regular fins ara, que és el Perfumerías Avenida.

El director esportiu gironí, Pere Puig, donava la seva opinió: “Ja ens ho esperàvem perquè la FIBA ens va avisar ahir al matí que era una possibilitat. A tots ens venia de gust de seguir el somni, però creiem que és la millor opció, així ens traiem el neguit; tampoc es podia jugar més tard perquè és any olímpic i per l’WNBA condicionada també per si es juga.” A més, Puig hi va afegir que tampoc es podrien haver entrenat: “L’Ajuntament ens va dir que tancava totes les instal·lacions i que no podria entrenar-se ningú.”

D’altra banda, les dues jugadores sèrbies, Vasic i Andusic, van marxar ahir i esglaonadament aniran marxant la resta.

LES REACCIONS

Ens feia il·lusió de seguir el somni europeu, però creiem que és la millor decisió i així ja ens traiem un neguit que teníem al damunt
La FIBA ens va trucar ahir al matí i ens va avisar que era una possibilitat; ja ho esperàvem
Pere Puig
DIRECTOR ESPORTIU SPAR CITYLIFT

Ningú diu res de la lliga turca

L’estrella de l’Efes, Shane Larkin, va ser ahir molt crític amb la lliga turca per no haver suspès la competició. Si no hi ha canvi de plans es jugarà la jornada amb els partits a porta tancada. Larkin va ser contundent: “Com pot ser que totes les lligues del món hagin deixat de jugar i a Turquia es mantingui la competició quan tothom està pensant en la salut?”

La NCAA també abaixa la persiana

La lliga universitària s’ha sumat a l’NBA i a les grans competicions nord-americanes i ha decidit que no hi haurà ni el tradicional March Madness ni tampoc els campionats finals de la NCAA ni en categoria masculina ni en femenina. Hi havia 68 universitats que aspiraven al títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)