FEB

Vasic i Andusic, les que han marxat al seu país

Bàsquet. Les jugadores sèrbies de l’Spar Citylift deixen Girona amb el compromís de tornar-se a incorporar quan es reprengui la Lliga Femenina

Sonja Vasic i Tijana Andusic són les úniques jugadores de l’Spar Citylift que, amb el pertinent permís del club, són fora de la ciutat per passar el període d’inactivitat. “L’autorització és amb el compromís de tornar quan se les requereixi per tornar a competir”, va dir Cayetano Pérez, el president de l’Uni Girona, dijous quan es feia oficial que s’aturaven totes les competicions. L’europea ja no es reprendrà i, la FEB té ajornats els partits d’aquest cap de setmana –aquest migdia l’Spar Citylift havia de jugar a Saragossa– i el que ve contra La Laguna a Fontajau.

La plantilla d’Èric Surís, que va consensuar el permís amb les jugadores i els dirigents del club té, doncs, quatre jugadores més de fora de l’Estat que van renunciar a marxar als seus països –el club no té constància que ho hagin fet–: Magali Mendy, Adaora Elonu, Mima Coulibaly i Abby Bishop. L’australiana, la darrera incorporació de l’Uni que va arribar al gener, amb la seva filla, no ha mostrat cap intenció de marxar. De fet, des de la seva arribada a Girona, s’ha mostrat molt integrada al país.

La Lliga Femenina té encara quatre jornades de la lliga regular per disputar, les dues que han estat oficialment ajornades i les dues darreres –a Bembibre i a Fontajau contra el Cadí–, que s’han de jugar en horari unificat.

L’inici del play-off pel títol havia de ser el 8 d’abril, entre setmana i tres dies després que s’acabés la lliga regular, amb la final del 2 al 9 de maig. Les bases de competició de la Lliga Femenina preveuen que començarien el dia 18 si algun equip jugava la final de l’Eurocopa –Uni, Avenida i València estaven als quarts, però la competició s’ha cancel·lat– i, en aquest cas, el tercer partit de la final hauria estat el 16 de maig.

LES DADES

4
jugadores
de les vuit de que no han marxat són de fora de l’Estat: Mendy, Elonu, Coulibaly i Bishop
4
jornades
de lliga regular queden per disputar-se: les dues que s’han ajornat i les dues últimes
Patrocini

El Cadí, sense Wiese, allibera la plantilla

El Cadí la Seu, que divendres encara es va entrenar –l’Uni ho va fer dijous per darrer cop– ha donat llibertat a totes seves jugadores, sigui quina sigui la seva procedència. La que ja no forma part de l’equip és Sydney Wiese, que dijous es va desvincular de mutu acord amb el Sedis. L’escorta d’Arizona (1,83 m, 1995) va demanar marxar als EUA pel tancament de la frontera nord-americana als viatgers provinents d’Europa i, el Sedis, va accedir a la rescissió de contracte. Havia acreditat 9,4 punts en la Lliga Femenina i, en l’Eurocopa, 11,6.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)