ACB

L’ACB no suspèn la lliga sinó que l’ajorna fins al 24 d’abril

ACB. Els 18 clubs accepten per unanimitat la proposta i ara s’està pendent de l’evolució del virus, de l’ajornament de l’Eurolliga i de si s’ha de disputar el preolímpic a partir del 12 de juny

11

d’abril

va dir l’Eurolliga

Els 18 clubs de l’ACB van tenir ahir una videoconferència amb el president de la lliga, Antonio Martín, i per unanimitat van decidir no donar per suspesa la lliga sinó ajornar-la fins al 24 d’abril, quan s’haurien saltat set jornades de lliga i en quedarien quatre en joc. Segons va sortir en la conversa, si l’Eurolliga se suspengués –en el comunicat que va emetre posposava noves decisions fins l’11 d’abril, que és el dia després de quan s’acabava la lliga regular– i no hi haguessin Jocs Olímpics –l’ACB havia d’acabar màxim 12 de juny perquè hi ha preolímpic– facilitaria poder acabar l’ACB, sempre que, evidentment, la situació pel coronavirus es pogués superar. Des dels clubs catalans s’ha explicat que tot i que evidentment és tot molt prematur i s’havia de prendre una decisió com a mínim d’intencions, hi ha limitacions també contractuals: “S’hauria de veure com es fa front a una lliga que s’allarga més del 30 de juny, que és quan acaben molts contractes, què volen fer els jugadors i fer números de tot plegat”, assegurava un dels videoconferenciants. Amb tots els equips aturats com a mínim quinze dies, el que no tenia sentit era no pronunciar-se després d’haver dit inicialment que s’ajornaven dues jornades.

Múrcia i Gran Canària

Dues de les situacions surrealistes van passar a Múrcia, on avui hi havia previst encara fer entrenament, cosa que els altres clubs ACB ja havien anul·lat fa dies. Però també va passar al Gran Canària, on els jugadors van rebre un Whatsapp dient-los que s’entrenaven a les 10, que es portessin la roba i que no diguessin res a ningú, cosa que va indignar tothom. L’altre problema que anirà apareixent és que hi ha clubs que estan intentant no pagar els jugadors durant aquest període, i està encenent la situació.

Drets televisius

Un dels temes que també estan sobre la taula és que l’ACB per si mateixa no podia donar per acabada la competició sense el vistiplau de Movistar, que és qui té els drets de la lliga. L’operadora també està pendent de què passa amb el futbol per saber cap a quina direcció pot anar el futur de la lliga.

Mentre a Israel l’ajornen, a Bòsnia l’acaben

A la Lliga d’Israel ahir van decidir, igual que l’ACB, ajornar la competició. En el comunicat de la lliga hi deia clarament la voluntat de poder finalitzar el campionat per poder tenir campió “de forma esportiva”. Actualment el Maccabi Tel-Aviv que lidera Wilbekin és líder, amb un balanç de 19-2, seguit pel Hapoel Jerusalem (17-4) i el Rishon (13-8). En canvi, en la lliga de Bòsnia ahir es va donar per acabada i en aquest cas han donat com a campió l’Igokea, que era el líder de la lliga regular amb 16-2. El Siroki tenia 16-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)