FEB

La FEB no cancel·la la Lliga Femenina i allarga el suspens

Bàsquet. Informa els clubs que la jornada dels dies 28 i 29 de març no es jugarà i que està pendent del decret d’alarma de l’Estat espanyol per prendre futures decisions

La Federació Espanyola de Bàsquet no s’atreveix encara a donar per acabades les principals lligues espanyoles, començant per la femenina, tot i que els equips estan alliberant les seves jugadores dels seus compromisos contractuals. Moltes, de fet, han tornat als seus països d’origen. En l’última reunió la federació va decidir suspendre la jornada del dissabte 28 i el diumenge 29 de març complint el decret d’estat d’alarma emès pel govern espanyol. “La federació està actuant i actuarà en compliment de les futures mesures que puguin adoptar-se en relació amb aquesta situació de crisi sanitària”, assenyala el comunicat que ha enviat als clubs.

A Girona, el campió de lliga, l’Spar Citylift, ha deixat marxar totes les seves jugadores internacionals. Ahir ho va fer l’australiana Abby Bishop i avui ho farà la nigeriana Adaora Elonu. Abans ho havien fet les sèrbies Vasic i Andusic i la francesa Mendy. Continuen a Girona les internacionals Laia Palau, Núria Martínez, Marta Xargay, María Araújo i la jugadora de Mali Coulibaly. La FIBA ja va suspendre fa unes setmanes les competicions europees i en el club hi ha la sensació, així ho va expressar el president, Cayetano Pérez, que la lliga probablement no es podrà acabar.

El primer club de la lliga que ha fet un expedient de regulació temporal a totes les seves jugadores és el Filter Mann de Saragossa.

Una de les preocupacions que té la federació si dona per acabada aquesta lliga i les altres que gestiona són les demandes dels equips, que, per culpa d’aquesta situació, perdessin la categoria; un problema que també té l’ACB si no s’acaba la lliga.

El Cadí la Seu, per la seva banda, va rescindir el contracte a Sydney Wiese, però manté en plantilla l’MVP de la lliga, Tinara Moore, Elin Gustavsson i Jovana Nogic, tot i que aquestes han marxat als seus països.

ERTE

El Mann Filter ja ha fet un expedient de regulació a tota la plantilla

Al Força Lleida només hi queden Mbaye i Polanco

La incertesa de la LEB Or ha afectat directament a un dels equips de casa nostra com és l’ICG Força Lleida que estava lluitant per evitar el descens. Des de dijous passat tots els jugadors van rebre permís per marxar fins a nou avís amb l’obligació de tornar si es reprèn la competició. Van anar als Estats Units Shaq i Santa Ana, que ja havia marxat abans de saber-se de l’aturada de la lliga per una qüestió personal però amb intenció de tornar. També van tenir via lliure els catalans i espanyols. Només s’han quedat Mbaye i Polanco. El tècnic Gustavo Aranzana va fer des de casa dilluns una xerrada per explicar la situació que viu la competició i també l’ICG Força Lleida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)