FEB

Marta Xargay: “Fa ràbia que no es reprengui la lliga però és el que toca”

Bàsquet.

La base catalana Marta Xargay (Girona, 1990) ha emfatitzat aquesta setmana, en declaracions a EFE, que és el moment “de ser solidaris, de treballar en equip”, d’ajudar-se “els uns als altres i de tenir empatia amb qui ho necessita”.

“Tots hem d’aportar el nostre granet de sorra per, entre tots, junts, sortir d’aquesta crisi. Hem de ser bons companys. És el moment que es llueixin els que estan en la primera línia. I nosaltres hem de limitar-nos a no molestar. Ho tenim molt fàcil. Només hem de quedar-nos a casa. Només amb aquest gest, amb aquest esforç tan petit, ja estàs ajudant moltíssim”, ha remarcat l’actual jugadora de l’Spar Citylift.

“Si fóssim els joves els que més patíssim les conseqüències, de tot això els nostres avis no dubtarien a fer absolutament tot el que estigués a les seves mans”, ha sentenciat la base gironina que al gener va complir un somni tornant, deu anys més tard, al pavelló de Fontajau.

Xargay no es fa plans a curt termini perquè entén que encara “no sabem quan acabarà”. “I tot és súper incert, tot i que en els últims dies sembla que va tot a millor. És preocupant, però tinc l’esperança que la situació va millorant. Hem de ser positius. I intentar ajudar-nos entre tots. Al principi potser no vam fer gaire cas de les recomanacions, empitjorant-ho tot, però un mes després crec que la gent ja és conscient del perill i de la gravetat de la situació actual”.

L’exjugadora del Perfumerías Avenida, USK Praga txec i Dynamo Kursk rus, abans de recalar al Girona, espera que amaini la situació, i sabent ja que l’Spar Citylift Girona no podrà revalidar el títol de la Lliga Femenina perquè aquest mateix dilluns la Federació espanyola de Bàsquet (FEB) va donar la competició per finalitzada.

Malgrat aquesta decisió, la jugadora gironina continua entrenant-se a casa “amb ampolles d’aigua i ’brics’. Fa molta ràbia que no es reprengui la lliga. Perquè totes ens hem quedat amb mal gust de boca. Però ara mateix la prioritat és la salut de tots. I el més important és que el món torni a la normalitat “.

Sobre l’ajornament dels Jocs per a l’estiu del 2021, Xargay, amb set medalles amb la selecció espanyola en Jocs, mundials i europeus, ha dit: “Em fa mal, perquè tenia moltíssimes ganes d’anar-hi i perquè ja estaven a la cantonada. Però la principal prioritat és la salut. És una decisió comprensible. I de sentit comú. Tindré un estiu lliure després de no sé quants anys”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)