FCBQ

El bàsquet català tanca la paradeta fins al curs vinent

Bàsquet. La federació catalana va donar ahir per acabades les competicions que encara no s’havien suspès, com eren les categories sènior i les preferents; no hi haurà descensos

La junta executiva de la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) va aprovar donar per acabades totes les competicions sèniors i preferents que encara no havien estat suspeses. Ara esportivament només hi ha una incògnita: què passarà amb els ascensos i què passarà amb els preferents. La FCBQ va decidir que enguany no hi haurà descensos i va dir que està treballant en els nous models de competicions per a la temporada 2020/2021, que caldrà interpretar com a excepcionals i transitoris, donada la perspectiva actual. Però cal saber com es determinarà quins equips pugen i també, si s’anul·la la temporada, quins equips preferents hi haurà a cada categoria si no hi ha fases a l’estiu.

Retorn de diners

El màxim responsable de la federació catalana, Ferran Aril, també va anunciar que durant el mes de maig s’abonaran, en el compte federatiu de cada club, els imports corresponents a les llicències, quotes de participació i de la liquidació de la bossa comuna d’arbitratge. També va assenyalar que s’està parlant amb les corredories d’assegurances esportives per determinar un extorn parcial de la prima d’assegurances abonada, que serà abonat quan s’arribi a un acord.

La preocupació que hi ha ara mateix és que no es pot preveure res perquè, com diu el mateix comunicat, “no sembla que es pugui garantir l’inici de les competicions en les dates que eren habituals fins ara perquè es desconeix quan les instal·lacions esportives seran aptes per començar-hi a entrenar”. Finalment, també han subratllat que probablement la proposta final que es presentarà no inclourà cap descens i sí ascensos; això vol dir ampliar equips en diferents categories.

FEDERATS

74.000
esportistes
juguen sota l’estructura de la Federació Catalana de Bàsquet

LES PERLES

Gairebé segur que no farem les fases al juliol i és difícil que les fem al setembre
Ferran Aril
No sabem quan podrem començar la nova temporada, que serà excepcional i transitòria, perquè no sabem quan disposarem dels pavellons
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)