FCBQ

El Vic baixa del tren de la LEB Plata

Bàsquet. El Tarragona i l’Igualada busquen recursos per assolir l’ascens i el Sant Adrià vol veure’n els requisits

54

mil euros,

l’aval per jugar a Plata

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) treballa amb un escenari en què les competicions que gestiona el pròxim 15 de maig seran definitivament suspeses. Ja va passar en categoria femenina i també passarà en les masculines. Això farà que el Bàsquet Girona pugi a la LEB Or després de ser segon en la lliga regular quan es va aturar tot. Pujarà amb el Múrcia i el Tizona de Burgos. El Prat Joventut va quedar quart i si hi hagués una renúncia de LEB Or se li oferiria el bitllet, cosa que no vol dir que acceptés, i deixaria l’ICG Força Lleida i el Bàsquet Girona com a únics catalans a la segona competició espanyola, que passaria a 21 equips perquè no en baixa cap. Tampoc hi ha descensos a la LEB Plata, on hi hauria el Prat, el Pardinyes, el Barça B i l’Hospitalet, però sembla que no seran els únics catalans. Enguany hi havia dos grups de dotze equips que podrien ampliar-se. La FEB ha demanat als quatre millors equips de la lliga EBA dels grups catalans si pujarien si hi hagués plaça. És més que probable l’ampliació d’equips i això obriria les portes a quatre catalans: el Vic, líder del grup C-A amb un balanç de 19-2, el Tarragona, líder del C-B amb 18-3, l’Igualada, segon del C-A amb 17-4, i l’UBSA Sant Adrià, segon del CB amb 15-6. A diferència del curs passat, a la final a quatre hi anaven els dos líders i el segon i tercer de cada grup es creuaven per definir els quatre finalistes.

Segons fonts pròximes a la FEB, qui ha baixat del tren de l’ascens és el Vic, que tenia un projecte ambiciós, però durant el confinament hi ha hagut canvis a la junta que presideix Ramon Luna i han prioritzat tenir un equip a EBA sense invertir tants de diners com han fet aquest curs amb cracs com Alzamora i Pep Ortega a l’equip i amb un Adrià Alonso que els ha portat a fer un curs impecable. Els qui estan per la labor de pujar són el Tarragona i l’Igualada. Els del mític Berni Àlvarez ja es van quedar a les portes el curs passat a les fases d’ascens i el projecte tarragoní ha d’anar amunt perquè és una plaça de bàsquet. Això serviria per revitalitzar el nou Palau d’Esports Catalunya, que està sense activitat, i amb el parquet que es va cedir al pavelló de Fontajau de Girona per les inundacions. També s’ha guanyat a la pista el dret a l’ascens l’Igualada en un projecte amb un referent d’EBA com Jordi Martí que ha anat a més de forma brillant i amb un president ambiciós com Jordi Balsells per intentar portar el club al primer pla a l’Estat. Tot això amb la meitat de la plantilla amb gent d’Igualada. Finalment l’UBSA de Mario Lousame, brillant de nou, ha dit que hi està interessat però que necessita veure els requisits que hi haurà per veure si econòmicament és factible. És difícil. El president de la Federació Catalana (FCBQ), Ferran Aril, treballa per ajudar tots els clubs a fer possible el somni de l’ascens.

LES DADES

108
equips
hi ha a l’EBA a les cinc divisions estatals.
3
equips
haurien repetit de les fases del curs passat: Igualada, CBT i Sant Adrià. El Pardinyes va pujar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)