Eurolliga

Delaney es queda a casa

Bàsquet. El base de Baltimore es desvincula del Barça, amb el qual tenia contracte fins al 30 de juny, després de no rebre cap oferta per renovar

El Barça i Malcolm Delaney (1989, 1,91 m) han trencat la seva relació contractual, que expirava el 30 de juny. El base de Baltimore no havia renovat –hi havia una opció per continuar fins al 2021–, un fet que, davant la manca d’oferta del club, ha influït en la decisió anunciada l’últim dia que tenia permís per aterrar a Barcelona. Svetislav Pesic manté coberta la direcció de joc amb Thomas Heurtel, Kevin Pangos i Leandro Bolmaro per cobrir una rotació en què també ha actuat de titular Adam Hanga.

Hi diu la seva

“Fins i tot abans del coronavirus pensava que m’havien d’oferir una renovació. El que em va fer canviar el pensament és sentir que ho donava tot pel club i no rebia el mateix a canvi. Sempre vaig dir que volia continuar, però no vaig rebre cap oferta”, diu a Eurohoops. I hi afegeix: “Cap responsable de la secció s’ha posat en contacte amb mi i això em sap greu.” Delaney, ofès per no ser titular ni quan era l’únic base de la plantilla, va reconèixer fa un mes contactes amb equips de l’Eurolliga –no ofertes– com ara l’Olympiacòs o el Milà. “Vaig acceptar menys diners dels que hauria de cobrar per jugar en el Barça i només ho feia 22 minuts per partit”, sosté. I continua: “Si algú em vol dir egoista, que miri els minuts i els tirs que feia.”

‘Stay home’

Malcolm Delaney va marxar sense permís quan va esclatar la crisi de la Covid-19 i, des del primer moment, es mostrava del tot contrari a continuar competint: “La gent normal tenim sentit comú. Tot això és molt dolent. Les lligues s’haurien de preocupar de pensar com poden ajudar les ciutats.” També va criticar la posició del sindicat de jugadors de l’Eurolliga, que presideix l’exblaugrana Bostjan Nachbar: “Encara no els he sentit ni una sola vegada. Haurien d’escoltar més els jugadors que som a l’Eurolliga.”

El base havia arribat al setembre com a remei per la lesió de Thomas Heurtel. El seu anterior equip era el Guangdong Southern Tigers de la Xina i la presència de Pesic, amb qui va coincidir en el Bayern de Munic el curs 2013/14 –va ser l’MVP de la lliga alemanya (BBL)–, l’avalava. Després, amb el Lokomotiv Kuban, va arribar a la final four superant el Barça de Georgios Bartzokas en els quarts de final (3-2). El seu bon paper a Europa –hi va debutar amb l’Elan Chalon francès i abans d’Alemanya va jugar al Budivelnik ucraïnès (cinc ideal de l’Eurocopa)– li va obrir les portes de l’NBA amb els Atlanta Hawks (18 minuts i 5,7 punts de mitjana en 127 partits).

Al Palau ha acreditat 10 punts en 22 minuts per partit, tant en l’àmbit estatal (19) com en l’Eurolliga (26), competició en què va superar els 1.000 punts al gener a la pista del Fenerbahçe (14). Aquell dia va rebre insults racistes a les xarxes socials, que la competició continental i l’associació de jugadors (ELPA) van condemnar públicament.

ANOTADOR

10
punts
en 22 minuts per partit acreditava a l’ACB i l’Eurolliga, en la qual supera els 1.000 punts

NO CORRESPOST

“Vaig acceptar menys diners per jugar en el Barça i només ho feia 22 minuts”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)