ACB

Els desperta del somni

El Barça enfonsa la resistència d’un Burgos fos i amb exhibició d’Heurtel (14 punts i 11 assistències)

Els de Pesic lluitaran demà per un títol que se’ls resisteix des del 2014 i arribaran al partit amb confiança, bon joc i poc desgast

valència 73 baskonia 75

VALÈNCIA:Van Rossom (14), San Emeterio (9), Loyd (11), Labeyrie (5), Tobey (9) -cinc-, Colom (4), Marinkovic (3), Motum, Dubljevic (6), Sastre i Doornekamp (8). 11/19 de 2. 14/41 triples. 9/10 lliures.BASKONIA:Henry (5), Janning, Shields (13), Shengelia (17), Eric (5) -cinc-, Vildoza (2), Diop, Granger, Dragic (21) i Polonara (12).17/34 de 2. 9/22 triples. 14/18 lliures.PARCIALS:17-12, 25-21 (42-33); 13-23 (55-56) i 18-19 (73-75).

10

jugadors

van jugar de 16 a 23 minuts

Sis anys després, el Barça tindrà demà la millor oportunitat per tornar a enlairar un títol ACB. Ho farà contra el Baskonia, però els blaugrana hi arriben en bona dinàmica, amb l’equip totalment descansat –ahir Pesic es va permetre el luxe de dosificar l’equip, amb els deu jugadors jugant entre 16 i 23 minuts–, fresc i amb la condició de favorit.

Amb Josep Maria Bartomeu a la graderia de la Fonteta de Sant Lluís, els blaugrana es van carregar la revelació i la sensació de la fase final amb molta autoritat. I això que el Burgos mai es va donar per mort i va ser capaç de remuntar 16 punts de desavantatge en el primer temps. Però la nova estirada dels de Pesic en el segon temps –van arribar a agafar 19 punts d’avantatge (84-65)– ja va ser una llosa massa gran per a un equip fos després d’un campionat sensacional. El tècnic català Joan Peñarroya ha tornat a demostrar que està preparadíssim per fer-se càrrec d’un gran de l’ACB i el seu nom sona amb força a Màlaga.

El Barça va saltar a la pista amb Hanga de base titular. El tècnic serbi va deixar fora de la convocatòria Pangos, Pustovyi Bolmaro i Sergi Martínez. Mirotic va fer un triple i Tomic, amb una sortida explosiva, va endossar un 8-0 de sortida. El Burgos es va despertar amb un 0-8 (8-8), però la intensitat i la presència física dels de Pesic van tornar a respondre amb un altre 9-0 (17-8). Un triple de Claver, el tercer del Barça en el primer quart, va situar la diferència màxima (21-10). L’avantatge, però, es va disparar i va arribar als 16 punts (35-19). Però el Burgos va renéixer de les cendres, amb un Lima absolutament a tot arreu anotant i defensant (4 taps) mentre Benite, que acumulava 0/5 tirs de camp, va començar a anotar i Fitipaldo va dirigir amb classe. Un cop de dits involuntari de Tomic en el rebot d’un tir lliure va servir per empatar el matx (41-41).

En el segon temps, els blaugrana van intensificar la seva defensa física per tapar un dels principals perills del Burgos, Ferran Bassas (dos punts, i això que acumulava una mitjana de més de 10 punts en la fase final). Els de Pesic van tornar a obrir forat en el marcador amb dos triples d’un Mirotic intractable (18 punts) i d’un Claver totterreny amb presència constant i un gran treball col·lectiu (10). El temps mort de Peñarroya era obligat (67-56). Però a l’equip castellà ja no li quedava benzina. Tot just començar el darrer quart, Heurtel, que va fer dobles figures amb 14 punts i 11 assistències, va fer créixer l’avantatge fins als 19 punts (84-65). Allà es va acabar el partit i un curs per a un Burgos que ha donat una lliçó de desig i joc.

THOMAS HEURTEL

439
dies
feia que el francès no feia dobles figures a l’ACB. Va ser el 13 d’abril del 2019 contra el Saragossa (14 punts i 13 assistències).

ELS VESTIDORS

Això és bàsquet, juguen 5 contra 5; no hi juguen ni euros, ni dòlars ni jerarquies. Volíem guanyar i ens ha faltat benzina
Joan Peñarroya
Sabem que Heurtel té molt talent; la posició de base és la més important del bàsquet antic i modern
Svetislav Pesic

Loyd falla en l’últim segon el triple que valia una final

El Baskonia, que va recuperar Shengelia, Henry i Granger, va arribar a perdre d’11 punts (41-30), però es va refer gràcies a un sorprenent Dragic (21 punts). Els vitorians van empatar el matx al final del tercer quart, i a partir d’aquí es va entrar en una fase d’igualtat fins als darrers segons. En un final d’infart, Loyd es va jugar el triple sol en el darrer segon, però va errar. L’amfitrió quedava sense premi en un final de curs amb molt mala sort per la baixa d’Abalde, la de Labeyrie a mig partit i les ja conegudes de Ndour i Vives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)