ACB

Un ‘torneo’ per televisió

El Barça parteix com a favorit en una final extraordinària a partit únic (20 h #Vamos) contra un Baskonia ambiciós

La intensitat i el joc físic decantaran el talent que tenen Pesic i Ivanovic als seus equips

Tot i que el tècnic del Madrid, Pablo Laso, considera el títol ACB un torneo la realitat és que els blancs han fracassat i que el Barça pot sortir reforçat per a un canvi de cicle. El Barça i el Baskonia es coneixen perfectament. Ja es van enfrontar a l’ACB (95-87) al Palau Blaugrana i derrota en l’Eurolliga al Buesa Arena (76-74). El coronavirus no va donar temps que es jugués la tornada ni de l’ACB ni de l’Eurolliga. En la fase prèvia, el Barça ja va superar el Baskonia (81-75) perquè compartien el grup A. La igualtat entre els dos equips és molt gran, però els catalans arriben com a favorits perquè tenen la plantilla molt més fresca, molt més descansada i amb molta confiança. El Baskonia ho fa amb Shengelia i Henry tocats –però van jugar en semifinals– i amb la baixa durant el campionat de Fall. La rotació, doncs, és curta, però tant Ivanovic com Pesic estan utilitzant 10 jugadors.

El què tothom té clar és que serà una batalla física de primera magnitud. El segell balcànic del serbi Pesic i del montenegrí Ivanovic no ofereixen cap dubte. El principal problema del Barça és que a un sol partit el Baskonia pot guanyar perquè, si hagués estat un play-off, els vitorians arribaven sense benzina al final de la temporada. Pesic també parla de la intensitat i l’agressivitat com les claus del matx: “Tots sabem com juguen els equips de Dusko, amb bàsquet directe, i tots sabem què vol ell: intensitat i contracop.” Finalment, Adam Hanga, que va aparèixer en la roda de premsa, va recordar que, tot i que ja fa uns quants anys que és al Barça i que va arribar de Vitòria, si guanyés seria el seu millor curs: “Vaig fitxar pel Barça per viure partits com el d’avui, si guanyem serà la meva millor temporada.” El termòmetre de l’equip vitorià és Vildoza, que, tot i haver estat irregular en el torneig, és una peça fonamental: “Que ningú es pensi que ens han regalat res, som aquí per mèrits propis”. El tècnic del Baskonia i ex-Barça és ambiciós i quan parlen de Mirotic com a gran estrella presumeix: “No sé si serà millor ell o Shengelia; jugarem molt físicament, l’equip que cometi menys errors en defensa té més possibilitats de vèncer.”

L’MVP sortirà per App

Una de les novetats és que el millor jugador de la final sortirà per la votació popular que es farà a través de l’App de l’ACB, que tindrà un pes del 50% de l’elecció. L’alta meitat anirà a càrrec dels mitjans de comunicació acreditats, que són pocs. Qui segur que no el guanyarà és Campazzo, l’MVP del curs passat.

LA PRÈVIA

Tots sabem com juguen els equips de Dusko, amb bàsquet directe, i tots sabem què vol ell: intensitat i contracop
Svetislav Pesic
Vaig fitxar pel Barça per viure partits com el d’avui, si guanyem serà la meva millor temporada
Adam Hanga
Tots dos jugarem molt físicament, l’equip que cometi menys errors en defensa tindrà més possibilitats de vèncer
Dusko Ivanovic

Casal Espanya Arena, el nou pavelló valencià

El president del València, Juan Roig, va visitar ahir l’inici de les obres del nou pavelló que construiran i que portarà el nom de Casal Espanya Arena. Tindrà 21 metres quadrats de parcel·la, 47.000 metres quadrats de superfície construïda i té un cost aproximat de 220 milions d’euros. Està just a sota de l’actual pavelló i l’Alqueria. Roig, l’amo de Mercadona, no ha amagat mai el seu patriotisme espanyol. El pavelló tindrà una capacitat de 15.600 espectadors per veure bàsquet i de 18.600 per a concerts. La inauguració està prevista per al 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)