ACB

Desaparegut en combat

ACB. Nikola Mirotic (-1 de valoració), la gran decepció en un partit que costarà d’oblidar

Es podien esperar moltes coses de la final d’ahir, però que l’MVP de la lliga, Nikola Mirotic, acabés amb valoració negativa (-1) no entrava en els pronòstics de ningú. Per al montenegrí no va ser una final, va ser un autèntic malson. La paradoxa de tot plegat és que el pivot va sortir a la pista concentrat i disposat a liderar els companys. Amb sis punts seguits, inclosa una esmaixada, i una bona defensa sobre Shengeila, semblava que seria una nit qualsevol per a la figura blaugrana. A partir de llavors, però, va començar el drama. La defensa que li tenia preparada Dusko tampoc va ajudar Mirotic, que va començar a veure-les quadrades.

El pivot (4 de 13), amb cinc triples fallats de cinc intents, va combinar errors fàcils sota cistella amb tirs de tres que no sol perdonar i, per acabar-ho d’adobar, es va anar carregant de faltes mentre tant ell com els companys es mostraven absolutament impotents per controlar el rebot defensiu davant la lluita i motivació –que va semblar superior– dels rivals.

Un mal dia el pot tenir qualsevol, però el Barça va fitxar el montenegrí per guanyar títols, i ahir, tot i que cap jugador es pot considerar que estigui en plena forma en una situació com l’actual, es va veure superat per les circumstàncies. Va fer la cinquena falta quan faltaven cinc minuts per al final, sense donar temps a Pesic per canviar-lo i reservar-lo per al moment final a cara o creu.

No va ser l’únic

Mirotic no va estar sol en el desert blaugrana. Les altres figures de l’equip –algunes també fitxades a cop de talonari– van estar molt lluny de les expectatives que havien generat, com ara Abrines –ni un tir en set minuts– i Davies (1/4). Higgins va mirar d’exercir de líder, però també va estar erràtic en el tir (4/14) i va fallar el triple que hauria pogut donar el títol a l’equip. Heurtel, que s’havia perdut gairebé tota la temporada, va fer un dels seus millors partits (21 punts i 5 assistències).

LA DADA

0/5
triples.
Mirotic va tenir el punt de mira desviat des de l’exterior des del minut 1.

L’MVP, per a l’argentí Vildoza

El base argentí Lucas Vildoza (20 de valoració) va agafar el relleu del seu compatriota i company de la selecció argentina, Facundo Campazzo (Real Madrid), com a MVP de la final de la lliga. L’exterior no només va fer la cistella decisiva en una jugada de pissarra de Dusko Ivanovic, sinó que va sostenir l’equip quan més malament ho passava, amb triples decisius en el tercer quart. Així mateix, va dirigir els companys amb més seny que el nord-americà Henry.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)