ACB

Penya Spirit of Badalona

Bàsquet. ACB. Retorn als orígens amb el fitxatge bomba de Pau Ribas i de Bassas, que farà que vuit dels 12 jugadors siguin formats al planter

El 1930 un grup de joves van fundar la Penya Spirit of Badalona en homenatge a l’aviador Charles Lindbergh, que aquell any va fer el vol Nova York-París sense escales. La Penya 2020/2021 potencia encara més l’aposta pel planter –hi haurà vuit dels dotze jugadors formats en la base–. El tècnic, Carles Duran, i el director esportiu, Jordi Martí, compleixen un somni. Ahir es va presentar Ferran Bassas, que ha signat per tres anys, i dimarts serà el torn del fitxatge bomba: Pau Ribas. El club blaugrana li ha pagat bona part de l’any de contracte que tenia i el badaloní torna a casa per ser un referent els pròxims tres anys.

També hi ha acord amb el pivot Jacob Wiley, amb passat en el Gran Canària, per les dues pròximes temporades. Arriba del Panathinaikòs, on no ha tingut protagonisme en l’Eurolliga (11,47 minuts i 5,4 punts de mitjana). Quan ha tingut minuts, però, com per exemple contra l’Alba d’Aíto, en què va jugar 40 minuts, va anotar 22 punts. L’any anterior, en el Gran Canària, va fer 15,6 punts i va agafar 5,6 rebots de mitjana. Té 25 anys i té energia. És un pivot baix. L’única possibilitat perquè Wiley no arribi a la Penya és que el Gran Canària, que té el dret de tempteig, iguali l’oferta i se l’acabi quedant. En aquest sentit el Joventut té altres opcions sobre la taula. S’ha parlat d’Ante Tomic com una alternativa, però el croat, que té 33 anys, té la possibilitat de tenir un contracte amb un sou tres vegades més gran del que podria cobrar a Badalona al Zenit de Xavi Pascual. L’opció només seria factible si el croat vol viure a Barcelona, però sembla que està mentalitzat per anar a Rússia.

Qui també ha renovat és Arnau Parrado, que compaginarà un any més minuts amb el Prat Joventut a LEB Plata amb el primer equip amb el paper que tenia fins ara Kanter.

D’altra banda, Neno Dimitrijevic ha arribat a un acord amb el València pels pròxims anys, però el club valencià farà la mateixa operació que amb Alberto Abalde quan el va fitxar el València. El club valencià el deixarà cedit aquest primer any. Neno tenia una proposta d’ampliació de contracte que no va acceptar per fitxar per un equip d’Eurolliga. Finalment el jove Pep Busquets farà la pretemporada amb la Penya, però marxarà cedit probablement al Girona (LEB Or), tot i que té una oferta per continuar a l’Alacant.

També es farà oficial el retorn de José Ángel Samaniego, que havia estat ajudant en la Penya amb Salva Maldonado. Samaniego, que estava en el Zenit amb Joan Plaza i Lluís Riera, signa per tres temporades, cosa que certifica que el club vol estabilitat en la posició de tècnic ajudant després de Lakovic i Trifon Poch.

La base, també definida

Pel que fa al Prat, el vinculat de la Penya, el dirigirà Dani Miret i ja estan confirmats Marc Blanch, Gerbert Martí, Marc Sesé, Carles Marzo, Arnau Parrado i el pivot brasiler Vinicius; han fitxat Joan Creus (l’Hospitalet), pugen del júnior Adrià Domènech, Zsombor Maronka, Kriss Helmanis i Yannick Kraag. No continuen Manel Signes ni Pol Molins (Rioja). La Penya B, que jugarà a la lliga EBA, l’entrenarà César Saura i tindrà força joves sorgits del júnior. Precisament el júnior l’agafarà David Jimeno, que estava en el cadet, que ara portarà Marc Calderón, que estava en el júnior. En l’infantil continua Hèctor Sánchez. La Penya també estrenarà equip amb plaça en la Lliga Femenina 2 i l’entrenarà Willy Abelló, que arriba de l’Almeda, igual com el director esportiu, Ferran Canals.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)