FCBQ

Santaló i Merino aspiren a liderar el bàsquet gironí

Bàsquet. Els 69 clubs estan cridats a votar aquesta tarda el seu nou representant territorial en la primera convocatòria amb dos candidats

La representació territorial gironina de la federació de bàsquet afronta les seves primeres eleccions de la història. Així, l’actual president, Xavier Santaló, aspira a continuar en un càrrec al qual va arribar el 2013 superant en la contesa electoral d’avui (4 a les 7 de la tarda) el nou aspirant, l’exàrbitre i entrenador David Merino, que ha format la candidatura A Peu de Pista, que té com a cara més coneguda la de l’entrenador Alfred Julbe, que serà el director tècnic si hi ha un canvi de poder.

Un total de 69 clubs estan cridats a les urnes en unes eleccions que són prèvies a les que hi haurà a la federació catalana el 5 de setembre. De fet, Santaló està alineat amb l’actual president, Ferran Aril, i Merino dona suport al candidat alternatiu, Joan Carles Mitjana.

Santaló no amaga que és el candidat “continuista” i, de fet considera, que cal continuar precisament la tasca que ha dut a terme aquests últims anys. “Hem de potenciar el bàsquet femení, les escoles i ajudar econòmicament els clubs i mantenir el nombre de llicències –unes 8.500 ara mateix–”, assenyala Santaló, que ha fet campanya telemàtica però també amb reunions presencials. El president admet que la crisi de la Covid-19 fa que els pròxims mesos puguin ser molt complicats. “La federació obrirà precisament una línia de crèdit per als clubs per mirar d’ajudar-los en aquest moment.”

En la candidatura de Santaló hi ha la novetat de l’exjugadora i entrenadora Sandra Ventura i dos membres de la junta, Salvador Riera i Judit Ventura, han confirmat que no continuaran després de les eleccions.

Merino relata que en la seva campanya ha notat un “desig de canvi” en molts clubs però adverteix d’un greu entrebanc. “Cap a 30 clubs dels 69 no podran votar perquè les seves juntes no estan regularitzades per la secretaria general de l’Esport. No és culpa de la junta actual, perquè hi ha un tap a tots els esports, però fa quatre anys ens van dir que mirarien de posar-hi remei i no ha estat així. És molt greu.”

Merino també considera que la representació s’ha d’adaptar als nous temps, permetre més la participació dels clubs en tots els àmbits, descentralitzar-se comarcalment i aconseguir patrocinadors privats per donar més suport econòmic als clubs. En la candidatura alternativa, a banda de Julbe, també hi ha Martí Carbó, Quique Gonzalo, Cesc Senpau, David Casellas, Iolanda Salas, Paqui Corral, Mateu Torrent, Adam Bosch i Joel Obré. Jordi Trias li ha donat suport públicament les darreres hores.

Santaló manté en el programa la idea de fer una nova seu per a la delegació, però només “si és a cost zero” pels clubs. “No gastarem diners previstos per a altres àrees”, precisa el candidat, que també és vicepresident de la catalana.

PROTAGONISTES

Som continuistes en el bon sentit, cal seguir potenciant el bàsquet femení i les escoles
Xavier Santaló
president territorial
Molts clubs ens han mostrat el seu desig de canvi però molts no podran votar i això és greu
David Merino
Candidat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)