NBA

La màgia de Disney World

Bàsquet. NBA. Doncic (21 anys) continua meravellant i trencant estadístiques amb triple guanyador

Luka Doncic (21 anys i 171 dies) va debutar a l’NBA. Va tapar boques quan es va posar en qüestió si podia dominar l’ACB I ho va fer. Va passar el mateix a l’Eurolliga i va ser-ne l’MVP. Va liderar també la selecció i ara el darrer obstacle era saber si a l’NBA podria desenvolupar el seu talent. Però Disney World té màgia per als nens. I per als nens grans com Doncic, que s’ho passa pipa jugant a bàsquet, també. L’eslovè ha meravellat un dia més amb 43 punts, 17 rebots i 13 assistències, però sobretot assumint la responsabilitat en el darrer tir de la pròrroga amb un triple estratosfèric (135-133). Doncic, atenció, suma el seu segon triple doble –més de 10 en tres facetes del joc– en un play-off amb només quatre partits jugats. Els mateixos triples dobles que va aconseguir el mític Michael Jordan en 179 partits. Els seus números parlen per si sols: 31,5 punts, 10,5 rebots i 9,8 assistències de mitjana. Jordan va acabar amb 33,4 punts i 6,4 rebots. El jugador dels Clippers Reggie Jackson sempre podrà dir que ell va ser qui millor va veure el triple de Doncic perquè l’estava defensant. Els Mavs igualen la sèrie contra els Clippers (2-2), un dels favorits al títol amb l’últim MVP del darrer play-off, Kawhi Leonard, ahir 32 punts.

Doncic no era el primer rècord que assolia perquè en els dos primers partits de play-off va anotar 42 i 28 punts. Setanta punts anotats en els dos primers partits de play-off d’un jugador, cosa que no succeïa des del 1949, quan George Mikan en va sumar 75. Després va ser el tercer a assolir un triple doble en el seu debut, cosa que només havien assolit Magic Johnson i LeBron James.

Rick Carlisle és clau

Aquell entrenador que el 2011 va ser capaç de fer campió de l’NBA els Mavs amb un altre dels millors europeus de la història de l’NBA com Dirk Nowitzki ha sabut treure el màxim rendiment d’un Doncic físicament més potent que quan jugava a Europa. Llavors els Mavs de Carlisle van superar els Heat de LeBron, Wade i Bosh. Fins on arribaran ara els de Dallas?

ELS RÈCORDS

0
jugadors
més joves que ell havien aconseguit mai una cistella guanyadora en un ‘play-off’
3
jugadors
només en tota la història han signat 40 punts, 15 rebots i 10 assistències. Abans ho van fer Oscar Robertson (1963) i Charles Barkley (1993)
1
jugador
només abans ha encadenat dos triples dobles seguits en un ‘play-off’. Va ser Magic Johnson

Els Raptors de Marc Gasol escombren els Nets (150-122)

Els Raptors de Marc Gasol, els vigents campions, han eliminat per la via ràpida uns decebedors Nets (4-0). En el darrer partit de la sèrie els canadencs van etzibar 150 punts al seu rival en un correctiu sense precedents (150-122). Marc Gasol va jugar 21 minuts i va acabar amb 9 punts, 4 rebots i 5 assistències. El 4-0 dels Raptors és el mateix que han fet els Celtics amb els Sixers (110-106). Els dos equips es veuran les cares a la semifinal de la conferència est. Finalment els Jazz van superar in extremis els Nuggets (129-127). Els de Utah són a un triomf d’eliminar els de Denver (3-1). El matx ha estat marcat pels 50 punts de Murray i els 51 de Mitchell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)