NBA

Marc Gasol denuncia que hi ha “racisme sistèmic” als Estats Units

NBA.

En una entrevista emesa per Movistar+, Marc Gasol ha expressat la seva desolació per la reiteració dels abusos contra la comunitat negra i no s’ha contingut gens a l’hora d’apuntar-ne l’origen, que situa en l’educació i en el racisme sistèmic que propaga: “No hi veig cap més explicació que no sigui un racisme sistèmic que ve de molts anys. El racisme no és un problema polític, és una qüestió d’humanitat, de sentit comú, d’educació. Les persones tenen por i aquesta por ve de la falta d’educació. Hem de trencar aquesta cadena, que no passi a les generacions següents. Si mantenim aquest sistema d’educació i la impunitt que hi ha en alguns casos contra algunes races als EUA, tindrà influència en el futur”, argumenta el pivot dels Raptors, que també s’interroga: “Les imatges [del tiroteig a Jacob Blake] son molt dures i difícils d’explicar a qualsevol ésser humà. I et preguntes què passaria si no s’haguessin enregistrat les imatges i no tinguéssim la prova. Quin missatge rebríem com a societat? Per això és tan important el vot local, que es el que determina qui podrà perseguir judicialment aquests fets”.

Gasol, que ha situat una samarreta de Leo Messi de fons, lamenta que les protestes dels esportistes no hagin tingut més resultats: “El nivell de frustració en els últims dos dies ha augmentat de manera considerable. L’objectiu inicial era fer d’altaveus de la situació perquè la gent s’adonés del que passa, però veus que el problema és molt profund i que les nostres accions no estan tenint efecte i qui ha de reaccionar se’n desentén. Estem pensant maneres més creatives i més impactants per aconseguir canvis reals en un sistema social que és injust i racista”, avisa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)