FEB

L’Uni confia a encabir els abonats a Fontajau

Bàsquet. El club no vendrà entrades en el primer partit de lliga mentre negocia la capacitat amb la Generalitat, que recomana com el CSD que només hi entrin 500 seguidors

Fontajau donarà diumenge el tret de sortida de la Lliga Femenina amb un partit contra el Movistar Estudiantes que serà extraordinari en molts sentits. D’entrada, l’Spar Uni confirma que no podrà vendre entrades abans del duel al públic i ara estudia amb la secretaria general de l’Esport (SGE) quina pot ser la capacitat màxima sense que s’incompleixin les mesures de protecció contra la Covid-19. En aquest sentit hi pot haver problemes. El govern recomana en les competicions estatals que se segueixi el criteri del CSD, només 500 seguidors en espais interiors, tot i que en la seva pròpia regulació accepta que s’ocupi gairebé la meitat de a capacitat, uns 2.000, la xifra a la qual aspira el club. La idea és que tots els abonats del club, que cap a finals de setmana poden ser precisament uns 2.000, puguin entrar amb mascareta i de manera esglaonada al pavelló. Demà es publicaran al DOGC noves restriccions per a Girona i Salt i això pot complicar la negociació.

Un dels objectius del club és mantenir el caliu tot i la situació actual en la presentació de l’equip a casa. Molts abonaments s’estan venent en grups de quatre per facilitar que es mantingui la distància de seguretat. El club va ser un dels primers de presentar, al juliol, un pla d’actuació per a Fontajau per a la temporada 2020/21 amb l’objectiu de salvaguardar una de les principals fonts d’ingressos i de la seva pròpia existència: els abonats. El club ha renunciat a ingressos per ticketing i ha posat un límit al nombre d’abonats, uns 2.150, fet que complica també el creixement econòmic de l’entitat.

L’Uni-Estudiantes (21.00 h) és precisament el duel escollit per Teledeporte per iniciar les transmissions de la nova temporada. Els mitjans també tindran les seves pròpies restriccions, sobretot a l’hora d’acostar-se a les jugadores, i serà difícil que les rodes de premsa es mantinguin com en les temporades anteriors.

La federació espanyola, els clubs i l’associació de jugadores van aprofitar la celebració de la supercopa a Bilbao per fer una última reunió diumenge i acordar que la lliga havia de començar tal com estava previst el cap de setmana vinent. Amb tot, les jugadores van posar èmfasi en la necessitat que tots els clubs accelerin la realització de testos PCR abans de jugar els seus partits perquè n’hi havia alguns que encara no n’havien fet cap.

“Vam establir un protocol clar d’actuació perquè es facin tots els testos a temps”, explica el president de l’Uni, Cayetano Pérez, present en la trobada. “Ara estem parlant amb la Generalitat per confirmar tot el protocol d’accés a Fontajau; esperem que tot vagi tal com ho tenim planificat, perquè en tenim moltes ganes i ens fa molta il·lusió tornar a portar el bàsquet a Fontajau”, hi afegeix.

Limitacions a la Seu

El Cadí la Seu, que juga dissabte al Palau d’Esports contra el Casademont, confirmarà avui que només podrà encabir en aquest primer partit un 40% de la capacitat, poc més de cent aficionats, tots socis, que entraran també seguint protocols estrictes després d’un sorteig previ.

PROTAGONISTA

El protocol amb la Generalitat per a Fontajau ja el teníem acordat, ara cal confirmar-lo
Cayetano Pérez
President uni spar
Els clubs, la FEB i les jugadores ja hem acordat que es facin els testos necessaris perquè la lliga pugui començar el cap de setmana

Canvis a la vista en l’Eurolliga

Els clubs participants en l’Eurolliga no s’han posat d’acord, de moment, a mantenir la competició tal com estava programada per la FIFA. N’hi ha la meitat que proposen un sistema de bombolles en diferents seus quan arribin els partits de la fase regular. Abans, però, s’ha de jugar la fase prèvia. L’Uni hauria de viatjar a Romania el 23 de setembre per enfrontar-se al campió del país, l’ACS Sepsi, un desplaçament que a hores d’ara perilla per la situació de la Covid-19 a Romania. La FIBA podria proposar que l’eliminatòria es jugués a partit únic en pista neutral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)