FEB

El gran repte de Fontajau

Bàsquet. L’Spar Girona es prepara per rebre, seguint el pla de seguretat dissenyat a l’estiu, dos mil abonats diumenge en l’inici de la lliga a casa

“Serem molt estrictes, tots volem veure bàsquet però ho volem fer segurs”, diu Cayetano Pérez, president de l’Uni Girona, un cop rebuda la confirmació de la secretaria general de l’Esport –amb l’aval del Procicat– que el protocol que el club i les institucions van preparar a l’estiu continuarà vigent diumenge. Les restriccions de mobilitat a Girona i Salt i les recomanacions del Consell Superior d’Esports de no permetre l’entrada a més de cinc-centes persones en esdeveniments esportius en recintes tancats havien posat en alerta el club i els seus aficionats. Però l’Spar Girona debutarà a Fontajau contra l’Estudiantes amb un aforament limitat de 2.100 persones “amb seguretat i certes normes que haurem de complir”, segons Cayetano Pérez.

“La feina d’aquest estiu per redactar un pla, seguint les directrius de la Generalitat i de la secretaria general de l’Esport, s’ha ratificat i podrem rebre la nostra afició aquest diumenge a Fontajau”, afirma Pere Puig, director esportiu de l’Uni, que qualifica de “gran repte” el seu compliment. “Les mesures de seguretat, les distàncies, el rentat de mans a l’entrada, evitar les cues i que la gent circuli pel pavelló, crear un circuit d’entrada i sortida” formen part d’una estratègia que ha de permetre que hi hagi 2.150 abonats, el gruix dels quals en grups de convivència habitual, tenir una filera de seients al davant i al darrere i dues localitats buides a cada costat. El club té un mapa d’accés, amb portes obertes des de les 20 h –el salt inicial és a les 21h– i presa de temperatura entre altres accions.

Presentada i en perill

La Lliga Femenina comença demà amb els dos primers partits d’una jornada que es tanca diumenge al vespre a Girona. La competició, amb setze equips per la falta de descensos la temporada anterior, es va presentar ahir de manera virtual i amb el retorn a la lliga de jugadores com ara Cristina Ouviña (València), Anna Cruz (Araski), Laura Nicholls (Casademont Saragossa) o Chelsea Gray (Spar Girona) com un dels seus punts forts. És clar que minuts després que acabés, el Zamarat, un dels quatre equips que obre la lliga demà al vespre (20.45 h), feia públic un positiu en la seva plantilla després dels tests PCR realitzats dilluns. És el segon que detecta, després del d’una jugadora divendres que obligava a suspendre els entrenaments i a aïllar la plantilla. El Promete-Zamarat i l’Extremadura-Araski són els dos partits de la primera jornada de demà.

La veu de Laia Palau

“Hem fet un equip amb jugadores intel·ligents i versàtils, però anem curtes ara. Esperem Chelsea Gray i estem contentes d’haver jugat un bon partit contra Salamanca”, és el testimoni de Laia Palau, la capitana de l’Spar Girona en la presentació. La barcelonina adverteix que la situació sanitària actual no serà transitòria i que l’esport femení sol ser un dels primers a veure’s afectat per situacions globals com aquesta, però hi afegeix que els clubs tenen els pressupostos tancats i que els projectes que s’han fet tenen prou solidesa. Qüestionada per la seva presència en el que serien els seus quarts Jocs, recordava que encara no se sap ni el format de l’Eurolliga i que la prioritat és la seguretat: “Si acabem vives i juguem l’Europeu i els Jocs m’agradaria ser-hi i gaudir-los.”

LA PRIORITAT

“Serem molt estrictes, tots volem veure bàsquet però ho volem fer segurs”
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)