FEB

Domini, patiment i felicitat

Bàsquet. El Girona conquereix el seu primer títol en la lliga catalana LEB Or, en un partit que s’acaba resolent en la pròrroga gràcies al mestratge de Sàbat i la força interior de Rozitis

LLEIDA 79 GIRONA 87

ICG FORÇA LLEIDA:Chapela (1), Vinicius (1), Vecvagars (11), Buchannan (5), Bulic (20) –cinc inicial–, Hester (5), Polanco (4), N’Guessan (6), Sierra (3), Feliu (11) i Sans (5). 19/44 de 2, 7/23 triples (2 Bulic, 2 Feliu, 1 Vecvagars, 1 Sans, 1 Sierra). 20/27 tirs lliures. 41 rebots (9 Hester). 18 assistències (4 Chapela). 85 valoració (19 Bulic).GIRONA:Sàbat (17), Busquets (13), Logan (14), Rozitis (13), Font (5) –cinc inicial–, Garcia (8), Cosialls, Llorca, Faye (8), Schaftenaar (3) i Sevillano (6). 24/45 de 2. 8/26 triples (3 Busquets, 1 Sàbat, 1 Garcia, 1 Logan, 1 Font i 1 Schaftenaar). 11/16 tirs lliures. 39 rebots (11 Rozitis). 21 assistències (5 Sàbat). 101 valoració (24 Sàbat).PARCIALS:11-6, 13-17, 18-20, 28-17 i 9-17.

El Girona, que ja havia jugat dues finals la temporada passada, va aixecar finalment a Balaguer el seu primer títol, el de la lliga catalana LEB Or, en un partit que els jugadors no oblidaran fàcilment per la muntanya russa de sensacions que van viure durant 45 minuts de joc. El Lleida, amb un esforç suprem i un amor propi encomiable, va aixecar 16 punts en els últims minuts (47-62), però en la pròrroga els pocs escollits que van gaudir del partit van presenciar un nou clínic d’Albert Sàbat, escollit MVP, i un center amb segell ACB, Rozitis.

L’equip de Carles Marco va entrar a la final amb les idees clares. La defensa va assecar els jugadors clau dels lleidatans, i en atac Logan ja va mostrar la seva polivalència. Tant Rozitis com Faye es van imposar al temible Buchannan i només va faltar afinar la punteria des del triple per marcar més diferències (11-16). En el segon quart, l’equip va mantenir el to defensiu, va dominar el rebot i va córrer aprofitant la verticalitat de Sevillano, tot i que en atac estàtic va patir. Un triple de Busquets, molt valent i efectiu des de la distància durant tot el partit, i una cistella de Rozitis van marcar ja la línia de deu punts (21-31) contra un rival ofegat i sense referents.

El tercer quart va començar amb errors, però un triple de Font i dues accions brillants de Sàbat en atac van obligar Aranzana, el tècnic del Lleida, a aturar el partit (30-44). Els gironins, però, no van afluixar i un triple de Schaftenaar va deixar els lleidatans encara més tocats (30-47). A partir de llavors, el Girona va viure amb certa tranquil·litat i mantenint l’equilibri interior-exterior que el Lleida no sabia trobar. En el darrer quart, després d’una esmaixada de Faye, el partit semblava resolt (45-62 i 4 minuts per al final). Llavors, però, els d’Aranzana, sense res a perdre-hi, van fer un pas endavant. Amb Feliu i un imparable Bulic anotant des de tot arreu, el Girona es va veure per moments superat per la situació i, tot i que semblava que un triple de Dani Garcia sentenciava un altre cop el partit (60-69 a 57 segons), la resposta del Lleida va ser immediata. Triple de Vecvagars, cistella de Bulic i, dos segons abans del final, tir a la cassola del letó que igualava el matx (70-70).

Torna el control

Per acabar-ho d’adobar, la pròrroga va començar amb un triple de Feliu i amb els jugadors del Lleida flairant la sang dels rivals. Sàbat, però, no es va posar nerviós i l’equip va saber trobar Rozitis, que sense un pivot fort al davant va encadenar tres accions decisives; la darrera, un dos més un (77-81). Després, Sàbat, des del tir lliure, va acabar sentenciant mentre el president, Marc Gasol, s’ho mirava tot amb cara de felicitat.

Estem contents, però hem de millorar coses, perquè si et despistes dos minuts pot passar de tot