FEB

L’Spar Girona imparteix classe a la pista del Promete (70-96)

Bàsquet.

L’Spar Girona ha sumat el tercer triomf en tres partits amb Alfred Julbe, a la pista del Campus Promete i en una nova demostració de què pot arribar a fer l’entrenador gironí amb l’actual plantilla de l’Uni.

L’aposta ofensiva és evident superant els 90 punts i, jugar sense interiors quan la pivot alta local era un malson –7 punts, 9 rebots (4 ofensius) i 19 de valoració al descans– la clau en el tercer quart (46-61) i amb triples de Ferrari i Eldebrink, autores de 3 i 5.

De tres en tres

L’Uni ha sortit entonat en atac, amb 4/6 triples al primer quart (18-23)de quatre jugadores i una màxima de 7 (10-17 Araújo de 4,60 m). El rebot (11-6) i els sis punts de Knezevic davant Vasic (14-18) expliquen que les locals empatessin a 23 al segon quart amb el seu primer triple (Estebas).

El segon triple d’Eldebrink, a passada de Gray després que la californiana deixés dues rivals enrere a mig camp, establia nua màxima de vuit (29-37) però Maimouma Diarra reapareixia en escena –7 punts, 9 rebots (4 ofensius) i 19 de valoració al descans– per escurçar distàncies juntament amb Knezevic de tres i Weaver de 4,60 m (37-38). El tercer triple (3/5 al descans) de l’escorta sueca, un altre cop assistida per Gray i Labuckiene deixaven el 37-43 a la mitja part (24-13 rebots).

El desequilibri

Els triples de Ferrari i Eldebrink, en transició, feien demanar temps mort a Aneas a 3:31 per acabar el tercer quart (46-61). Alfred Julbe, sense pivot alta, ha fet seure Diarra (39-45) i, després, treia Ferrari per Elonu (5 punts al tercer parcial) per jugar amb Vasic de quatre.

El 7-0 de Promete, amb Reisingerova i Gray a pista, obligava el tècnic de l’Spar Girona a aturar el rellotge a 2:18.

Palau i Gray, juntes i sense mirar, han fet la jugada del partit en el 55-65 de Reisingerova i, la barcelonina, tancava el tercer quart amb una acció de camp a camp (55-67).

El desenllaç amb rècord

Labuckiene li ha forçat la quarta a Diarra en 17 segons al darrer quart i, Ferrari, clavava el seu tercer triple en una inversió de pilota que havia passat per les mans de les quatre companyes (55-70) i, Gray al contraatac, encarrilava el partit a 6:45 (58-77) i acabava la seva actuació assistint Labuckiene (61-85). La pivot marxava amb un cop a 3:22. Júlia Soler, de tres al final, ha igualat el rècord d’anotació de l’Uni a la categoria que establia el 10 de desembre de fa dos anys a Ferrol (42-96).