Eurolliga

Oportunitat perduda

Bàsquet. El Barça, tou en defensa i anàrquic en atac, fa massa concessions contra l’Olympiacòs i encaixa la tercera derrota en l’Eurolliga, fet que li impedeix de comandar la classificació en solitari

barça 88 olympiacòs 96

BARÇA:Oriola (2), Abrines (8), Higgins (7), Mirotic (16), Calathes (9) –cinc inicial–; Davies (15), Hanga (10), Bolmaro (6), Smits (2), Martínez (4) i Kuric (9). 23/39 de 2. 9/21 triples (3 Kuric, 2 Abrines, 2 Mirotic, 1 Hanga i 1 Higgins. 15/18 tirs lliures. 31 rebots (6 Davies). 13 assistències (5 Higgins). 88 de valoració (19 Mirotic).OLYMPIACÒS:Sloukas (15), Martin (17), Papanikolaou (11), Jean-Charles (6), Jenkins (8) –cinc inicial–; Harrison (5), Spanoulis (2), Vezenkov (10), Printezis (2), Ellis (4) i McKissic (16). 25/41 de 2. 10/23 triples (3 Papanikolaou, 3 McKissic, 2 Jenkins, 1 Vezenkov i 1 Sloukas). 16/20 tirs lliures. 30 rebots (8 Martin). 20 assistències (10 Sloukas). 111 de valoració (23 Sloukas).PARCIALS:17-26, 30-25 (47-51); 16-21 (63-72) i 25-24 (88-96).

El Barça va recuperar el partit pendent contra l’Olympiacòs, però va perdre l’oportunitat de refermar el lideratge en solitari de l’Eurolliga. L’equip blaugrana va encaixar la tercera derrota en la competició, la primera al Palau, perquè va entrar amb mal peu al partit (17-26) i li va faltar continuïtat quan només necessitava un pas (77-77 a 4:52 per al final) per culminar la remuntada. Precisament, l’equip de Saras Jasikevicius no va complir cap dels dos requisits que reclamava el seu tècnic en la prèvia: consistència defensiva i joc col·lectiu en atac.

La posada en escena del conjunt hel·lè va ser espectacular (0-12). L’equip blaugrana, tou en defensa i ofuscat en atac, va necessitar més de quatre minuts per veure cistella, amb un triple de Mirotic. Però l’Olympiacòs va continuar imparable des de la línia de 6,75 m –va signar un cinc de cinc en sis minuts– i va ampliar la renda fins als 15 punts (6-21). Jasikevicius va moure la banqueta. Amb Hanga, Bolmaro i Davies en pista hi va posar més intensitat en defensa i si més no van poder segellar el primer quart per sota dels 10 punts de desavantatge (17-26). Hanga va continuar en la direcció i Kuric, letal en els triples, va impulsar la remuntada del Barça en l’intercanvi de cops. Una cistella de Sergi Martínez va situar els blaugrana a només dos punts (38-40), però l’Olympiacòs va parar el cop i amb un Mckissic imparable en les transicions va poder mantenir una mínima renda abans del descans (47-51).

Després de la represa es va repetir el guió inicial. L’Olympiacòs, sòlid en defensa, marcava el ritme davant un Barça encallat en atac. Un parcial de 3-12 va tornar a situar els grecs amb una renda considerable (50-63). L’equip blaugrana va fer un pas endavant, però el conjunt grec es va mantenir ferm i va poder afrontar l’últim quart amb un avantatge de nou punts (63-72). El Barça va prosseguir amb la remuntada i amb l’empenta de Bolmaro i el talent de Mirotic va poder igualar per primer cop el resultat (77-77), encara amb 4:52 de joc. S’havia fet el més difícil, però faltava rematar la feina. La resposta de l’Olympiacòs, amb Martin i Harrison com a protagonistes, va ser immediata i amb un parcial de 0-5 va tornar a prendre la iniciativa. L’equip de Georgios Bartzokas no es va descompondre i va saber respondre a les envestides del Barça, que no va tenir prou clarividència i encert en el tram final. L’Olympiacòs es va emportar el triomf del Palau Blaugrana amb tot mereixement.