ACB

Premi a la intensitat

Bàsquet. ACB. El Baxi Manresa supera la Penya, a qui no guanyava des del 2013, gràcies a 17 rebots ofensius locals, als 3/15 triples verd-i-negres i a la major energia dels de Pedro Martínez

manresa 85 joventut 80

BAXI MANRESA:Pérez (13), Jou (4), Hinrichs (10), Vaulet (4), Eatherton (18) -cinc-, Báez (10), Rafa Martínez (5), Tabu (3), Sajus (6), Dulkys (10) i Sima (2). 21/38 de 2. 8/30 triples (3 Pérez, 2 Dulkys, 1 Eatherton, 1 Martínez i 1 Báez). 19/21 lliures. 36 rebots (12 Jou). 22 assistències (10 Pérez) i 101 de valoració (18 Eatherton).JOVENTUT:Bassas (7), Ribas (15), López-Arostegui (14), Morgan (8), Tomic (13) -cinc-, Dimitrijevic (7), Brodziansky (10), Ventura (2), Birgander (4) i Parra. 26/41 de 2. 3/15 triples (2 Ribas i 1 Bassas). 19/23 lliures. 30 rebots (6 Tomic). 12 assistències (5 Ribas) i 79 de valoració (19 Tomic).PARCIALS:19-21, 17-14 (36-35); 23-27 (59-62) i 26-18 (85-80).

Amb talent no n’hi ha prou; i la intensitat, el desig i l’agressivitat marquen les diferències. Sobretot el Baxi Manresa d’aquesta temporada, en què tots els jugadors tenen el rol definit, saben a què juguen i exploten les seves virtuts magnificant els defectes del rival. És el que va aconseguir ahir Pedro Martínez amb una Penya que mai va trobar el ritme necessari, amb Guillem Jou incomodant Ferran Bassas.

El derbi presentava un dubte: afectaria l’aturada de tres setmanes sense competir del Manresa? Doncs no. Li va servir per arribar més fresc que una Penya que va tornar dimecres de Venècia i que va anar sempre un pas enrere del seu rival. Disset rebots ofensius del Manresa, 3/15 triples dels verd-i-negres i els manresans marcant el ritme van ser tres factors desequilibrants. Els del Nou Congost continuen el seu sorprenent camí, i de lluitar per no baixar en la jornada 13 està lluitant per disputar la copa. La Penya gira full per centrar-se en el matx de dimarts contra l’Unics en la lluita pel primer lloc del grup.

Des del 2013 no passava

Des d’aquella nit màgica de Rasmus Larsen, que va establir el rècord de valoració (37) entre els menors de 19 anys, que els manresans no guanyaven al Nou Congost a la Penya. Però ahir es va trencar l’estadística amb un Baxi Manresa que des del salt inicial va sortir amb la mentalitat clara de ser més intens que el Joventut, amb més energia, recuperant pilotes i anul·lant els punt forts dels verd-i-negres. Cal destacar el joc col·lectiu manresà –cinc jugadors amb 10 o més punts i tots els jugadors anotant.

El matx no va començar amb bon peu per als manresans perquè Eatherton es va carregar amb dues faltes en el minut 5 i va haver d’anar a la banqueta. Tomic dominava dins la zona i Ribas anotava des de la llarga distància. Després del 17-19 els manresans, però, van fer un parcial de 6-0 i es van posar a davant. La igualtat es va mantenir fins al descans (36-35) amb màxima incertesa.

Pérez, Eatherton i Jou

En el segon temps semblava que la Penya feia un pas important per guanyar amb l’aparició de López-Arostegui, que tenia 0 punts al descans i que en aquest tercer període en va fer 10. Els verd-i-negres van agafar sis punts de renda (56-62) però abans del final del període Tabu va anotar tres tirs lliures per posar emoció (59-62). Es va entrar en una fase d’igualtat i les moltes pèrdues de pilota de la Penya (16), els molts rebots ofensius del Manresa (17) i l’encert del trident Dani Pérez, Guillem Jou i Scott Eatherton van donar avantatge als manresans. La Penya va jugar sota pressió i a contrarellotge, i va encadenar errors ja insalvables. L’històric derbi sense públic es va quedar a Manresa, que continua somiant despert.

ELS VESTIDORS

Eatherton ha fet una bona feina sobre Tomic i hem complert el pla de partit, però ha fet quatre faltes en atac
Pedro Martínez
No hem tingut l’energia necessària; ells venien de vacances, no com nosaltres, que tenim competició europea
Carles Duran
Patrocini

Examen del Barça a Santiago de Compostel·la

Els de Jasikevicius tenen aquest vespre (20 h) un altre test a la pista de l’Obradoiro que podria ser una nova oportunitat perquè Artem Pustovyi tingui minuts en el seu retorn a Santiago de Compostel·la. Els blaugrana, que acaben d’aconseguir una remuntada espectacular contra el Milà amb un 25-4 final, no poden perdre més pistonada a l’ACB, on és a quatre victòries de l’intractable Madrid. El Barça és el gran favorit que ha guanyat 18 dels 21 partits que ha disputat. Podria ser també una altra oportunitat per a jugadors com Heurtel, perquè recuperi sensacions i tingui minuts abans de la doble jornada d’Eurolliga de la setmana vinent contra el Khimki i el Maccabi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)