Lliga femenina

Laura Antoja, capítol 3

Bàsquet. La base de l’Uni els dos primers cursos a la Lliga Femenina, i físio l’any del primer títol, s’incorpora al cos tècnic de l’Spar com a assistent

Laura Antoja (1977) forma part des d’ahir del cos tècnic de l’Spar Girona i viurà, d’aquesta manera, la tercera etapa a l’Uni. Va ser la base del primer equip en les dues primeres temporades a la Lliga Femenina (2009-11), primer, i la fisioterapeuta de l’equip que va guanyar la lliga el curs 2014/15, després. La baixa presencial d’Álex de la Vega –que continuarà exercint de preparador físic però des de Galícia, on s’ha hagut de traslladar per motius laborals– ha precipitat la incorporació de l’excapitana.

Antoja és una petició d’Alfred Julbe i el club ja feia temps que volia comptar amb la seva aportació. La seva presència al costat d’un entrenador amb una experiència tan dilatada en el bàsquet però amb tan poc bagatge en les categories femenines s’interpreta també com a cabdal en la gestió del grup humà. “Estic encantada de ser aquí de nou, és com casa meva i m’hi sento així”, diu Laura Antoja, que explica l’arribada: “El club ha trucat a la porta i ha coincidit amb un moment que m’encaixava. En tinc moltes ganes i miro d’arribar amb energies positives i amb ganes d’ajudar.”

Laura Antoja serà assistent d’Alfred Julbe, com David Muñoz –mà dreta d’Èric Surís els dos darrers anys–. Carla Jou, com a team manager; Beti Orden i Reduan Hamido, com a fisioterapeutes; Àlex de la Vega, com a preparador físic, i Sílvia Treviño, com a metgessa, completen un cos tècnic en què la baixa de Vicenç Bordas s’ha notat des del primer dia, al febrer. “Estem molt contents que una històrica que ha viscut diferents etapes al club s’incorpori a l’staff. És una figura que havíem buscat perquè hi entrés i l’enriquís”, destaca Pere Puig, director esportiu de l’Uni.

Ferrari, dos partits fora

L’escorta té un esquinç de grau 1 al lligament lateral intern del genoll esquerre i haurà d’estar de baixa de set a deu dies. Pao Ferrari es perdrà el primer partit de la segona volta aquest dissabte a la pista de l’Estudiantes i el de dimarts que ve a Palau contra el Guipúscoa. Ferrari va jugar 17:17 a Salamanca (79-61) i en l’anterior partit –el 7 de desembre contra el Zamarat (78-56)– va ser baixa per unes molèsties que no tenen relació amb el genoll. La baixa de Ferrari pot coincidir amb la reaparició de Frida Eldebrink, que es va lesionar al soli l’1 de desembre en l’Eurolliga i que tenia un període estimat de baixa de dues a tres setmanes.

Patrocini

Resignació als dos clubs pel circ

“Es va dir al seu moment, que al cap de quinze dies hi havia el circ amb públic. No crec que sigui un tema de Fontajau sinó de l’esport. Quan considerin que es pot obrir, ja ho faran”, diu Cayetano Pérez sobre la presència del Circ de Nadal a Fontajau la setmana que ve, amb públic, i l’Spar havent jugat l’Eurolliga a porta tancada. “La situació és aquesta, les coses empitjoren i tampoc ajuda que s’obri el sector de l’esport. No s’entén, però ho hem d’acceptar”, es resigna el president de l’Uni. El 3 de gener, el Girona rebrà el Palma al migdia en la LEB Or i l’equip d’Alfred Julbe el Gran Canària a la tarda. “La situació és delicada i en Marc [Gasol] diu que s’han de respectar les mesures sanitàries, sempre ho hem defensat. La salut és el més important, i més ara que repunten els casos. És una situació complexa i amb moltes víctimes”, diu Xevi Gasau, director general del Bàsquet Girona, que lamenta no comptar amb socis i aficionats: “El projecte és per a la gent de la demarcació.” El Girona té 1.300 abonats i l’Uni supera els 1.600.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)