ACB

El Barça atropella a la Penya (88-74)

Sense Davies ni Claver (lesionats), ni Heurtel (no convocat) i amb Mirotic a mig gas (13 minuts de joc)

El Barça ha guanyat el derbi contra la Penya (88-74) en un partit marcat per la no convocatòria de Thomas Heurtel que aquesta setmana podria rescindir el seu contracte amb els blaugrana. Abans del matx el Barça li ha fet un petit homenatge a Tomic i Ribas que tornaven al Palau Blaugrana i a qui se’ls hi ha regalat una samarreta. Tomic ha estat discret: 6 punts, 2/7 tirs, 4 rebots, 4 pèrdues i 0 de valoració.

El matx ha començat amb una situació tàctica de Jasikevicius que ha situat a Sergi Martínez sobre Bassas per no deixar-lo pensar. Però el base badaloní en 4 minuts ha anotat quatre punts i ha enviat el jove blaugrana a la banqueta enlloc de Hanga que ha sortit com a segon base abans que Bolmaro. La igualtat s’ha mantingut fins el 22-20 però allà les 10 pèrdues provocades pel Barça del Joventut ha permès que els blaugrana obríssin forat en el marcador (35-22). Al descans, tot obert (39-29). Mirotic no ha jugat en tot el segon quart.

Al segon temps, sense fer falta la millor versió de Mirotic, els blaugrana han agafat un màxim avantatge (44-29). La renda s’ha ampliat abans del final del tercer quart (65-48) i fins a la botzina final els blaugrana han sabut gestionar la diferència amb un Hanga pletòric (18 punts i 24 de valoració) el dia en què no han jugat ni Brandon Davies, ni Victor Claver ni Thomas Heurtel i l’estrella Mirotic ha pogut descansar amb 13 minuts a pista i 7 punts. La placidesa del matx ha fet que Jasikevicius hagi acabat amb el debut de Badji a l’ACB i amb Sergi Martínez (22 minuts) i Bolmaro (17) tenint molts minuts igual que Pustovyi (17) i Smits (16).