ACB

El Barça trenca la imbatibilitat del Madrid (82-87)

La gran defensa blaugrana, sobretot al darrer quart, ha estat fulminant amb un 4-18 (del 68-66 al 72-84)

El Barça s’ha endut el clàssic marcat pel cas Heurtel gràcies a una gran defensa en el darrer període on ha enfonsat la resistència blanca (82-87). És la primera derrota dels blancs a l’ACB després de 14 victòries seguides. Mirotic, amb 26 punts, 10 rebots i 41 de valoració ha estat l’MVP del matx.

El primer quart ha arrencat amb un Abalde encertat des de la llarga distància amb dos triples (10-8). Però sobretot el primer període ha estat monopolitzat per Mirotic que ha fet una exhibició amb 14 punts (22-23) tot i que Laso havia intentat neutralitzar-lo situant-li Garuba al seu davant. Al segon quart s’ha mantingut l’encert dels dos equips amb el Barça arribant a dominar de cinc punts després d’un 0-6 (31-36). Però ha aparegut Llull per fer tres triples seguits amb el seu segell habitual per canviar la dinàmica al marcador (46-42). Abans del descans però Higgins, amb quatre cistelles consecutives, ha servit per igualar el partit (46-46). Tavares no ha jugat en tot el segon període.

Al tercer quart s’ha mantingut la mateixa tendència amb un frec a frec en el marcador però també els dos equips castigant els errors del rival. Però ha estat a l’inici del darrer període quan una esmaixada en transició de Mirotic i un triple de Hanga ha llançat els de Jasikevicius (70-77) amb dos lliures de Pustovyi. Els blancs han quedat sense idees en atac i han rebut un 4-18 després d’un triple de Kuric (72-84) tot això amb Calathes i Mirotic a la banqueta i amb Hanga com a base. Tot i que el Madrid s’ha posat a 4 punts (80-84) un tap de Mirotic a Laprovittola a 21 segons pel final ha sentenciat.