ACB

‘Barçaras’

Bàsquet. L’equip reivindica amb el triomf a Madrid els valors defensius i de joc col·lectiu del llibre d’estil del tècnic lituà en la setmana del cas Heurtel

La millor vacuna per contrarestar una crisi al barcelonisme és un triomf a Madrid contra el Madrid. I encara més si la victòria reforça els ideals dels projecte, com la de diumenge al WiZink Center contra un rival que ho havia guanyat tot en l’ACB (14/14), amb el pal de paller Niko Mirotic estirant el carro però amb un bloc homogeni de protagonismes repartits en què ningú no va lamentar l’absència d’un pivot de categoria com Brandon Davies. La setmana fatídica provocada pel cas Heurtel i la derrota a Istanbul es va cloure amb una exhibició de Mirotic –41 de valoració, a 5 del seu rècord en la lliga– i un tap final que va sentenciar el partit, però alhora amb una reivindicació dels ideals defensius i de joc col·lectiu del tècnic Saras Jasikevicius, els mateixos que probablement fan que no compti amb Heurtel. La defensa del darrer quart va marcar les grans diferències del partit i va assecar el Madrid, paradigma del joc ofensiu, que va fer diversos tirs en què ni tan sols va tocar la cistella. En el súmmum de la reivindicació, Saras va jugar pràcticament tot el darrer quart amb l’hongarès Hanga de base per donar descans a Calathes i amb Mirotic molts minuts assegut. Reciclat a la posició per Pesic el curs anterior per les lesions d’Heurtel i Pangos, i amb experiència també en la direcció del joc amb la seva selecció, Hanga va dur la batuta amb fermesa i va repartir bé el joc, trobant en aquells minuts sobretot Kuric de gran aliat en el perímetre mentre Oriola, Smiths i Pustovyi es trencaven les banyes amb el gegant Tavares sota els cèrcols. Les bones sensacions dels tres primers actes es van refermar en l’últim i el Barça va derrotar amb autoritat per segon cop aquest curs el conjunt blanc després d’haver-lo vençut abans en la lliga europea, triomf que, paradoxalment, va iniciar una ratxa madridista de 18-1. Per contra, els de Laso van vèncer en la supercopa.

El tema del tema

El Barça entendria com a normal la sortida d’Heurtel abans del dia 6, data en què acaba la finestra d’Eurolliga, segons va manifestar el director de l’àrea d’esports professionals a Albert Soler en una entrevista a Barça TV, en la qual explica que no indemnitzaran el jugador si es queda a l’ACB. Si opta per quedar-se al Barça, no estarà vinculat a la disciplina del primer equip.

El Baxi visita el cuer

L’ACB no s’atura i avui es completarà la jornada 17, en la qual el Barça ja va caure a casa contra el València (90-100). El Baxi Manresa (7-8) visita l’assedegat cuer Acunsa Guipúscoa (2-13) amb la intenció de rescabalar-se de la derrota que va viure diumenge a casa contra l’Herbalife (18.30 h).

Mirotic, l’MVP de la jornada

L’ACB ha triat Niko Mirotic MVP de la 16a jornada. Els seus 26 punts, 10 rebots, 1 tap i 9 faltes rebudes en 26:34 han estat mereixedors del guardó, que rep per setena vegada en la seva carrera. “Ha començat molt bé i ha donat confiança a la resta”, recalcava Jasikevicius. Pierre Oriola, un altre dels destacats tant en la brega com en l’aportació en atac, amb diverses cistelles recolzant-se en el tauler, va ironitzar sobre el gran moment del seu company: “Ja li he preguntat què ha menjat.” El montenegrí es va quedar a 3 punts del record de valoració en un clàssic que té Navarro, amb 44, des de la temporada 2012/13.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)