Eurolliga

El Barça nota a faltar Mirotic i perd clarament a Munic

El Barça ha notat l’absència inesperada d’última hora de la seva gran estrella, Niko Mirotic, per motius personals, i ha perdut a la pista del Bayern de Munic (90-77). L’equip de Saras Jasikevicius encaixa la tercera derrota seguida en la competició després d’haver protagonitzat una arrencada prometedora. L’encert en atac dels locals, amb el nord-americà Wade Baldwin estel·lar amb 29 punts i 41 de valoració, i la seva fortalesa física, i un parcial molt negatiu en el tercer quart (27-10) han hipotecat els blaugrana que, paradoxalment, han iniciat el partit amb molt bones sensacions.

Intens en defensa i clarivident en atac, amb Calathes organitzant bé –4 assistències– i Pustovyi aprofitant la superioritat física sobre Radosevic tant per anotar com per generar joc, el Barça ha fet un bon primer quart. Ha arribat a manar de 10 punts (16-26) amb 4 triples 2 d’Abrines i 2 d’Smits–i bones penetracions de Higgins. Però els errors en l’últim minut coincidint amb les darreres rotacions l’han penalitzat i el Bayern ha reduït diferències (22-26).

Pustovy ha comès la seva tercera falta tot just arrencar el segon quart. Mala peça al teler en un moment de dèficit interior per les lesions i absències. El Bayern ha començat a córrer i a mostrar-se cada cop més perillós recolzat en la inspiració de Baldwin i les pèrdues del conjunt català. Saras ha demanat temps mort amb 28-32 a 7:52 del descans. Calathes ha tornat a sortir rellevant Bolmaro. L’exblaugrana Dedovic ha situat els alemanys a dos punts (30-32) i Reynolds ha restablert la igualtat en els pitjors moments dels blaugrana (32-32). El Barça no ha estat capaç d’aturar ni a Baldwin (18 punts) ni a Reyndols (8) i ha arribat al descans amb només dos punts de marge i reptes defensius pendents (43-45).

L’alemany Paul Zipser ha dinamitat el partit amb 8 punts seguits (51-45). Dues connexions entre Calathes i Pustovyi han tallat l’hemorràgia, però ha estat un miratge perquè els locals, superiors, han aprofitat el notable col·lapse atacant blaugrana i han encarrilat el triomf aconseguit el seu màxim avantatge al final d’un tercer quart per oblidar (70-55). L’altre mala notícia a banda de l’escandalós 27-10 de parcial ha estat la quarta falta de Pustovyi.

Amb el peix pràcticament tot venut, el Barça mai no ha donat la sensació de tenir capacitat per capgirar la dinàmica en el darrer acte d’un partit per oblidar en què els joves senegalesos blaugrana Ibou Badji i Brancou Badio han sortit en els darrers 22 segons.