Eurolliga

Tocat i enfonsat sense Mirotic

Bàsquet. Eurolliga. El Barça s’hipoteca davant l’encert atacant rival en un tercer quart nefast (27-10) i encadena la tercera derrota seguida en un matx en què troba a faltar el seu líder, absent “per motius personals”

Bayern Munic 90 Barça 77

BAYERN MUNIC:Dedovic (7), Seeley (4), Baldwin (29), Radosevic i Gist (4) -cinc-, Weiler (14), Reynolds (12), Zipser (16), Flaccadori, Johnson (4), Sisko i Grant. 20/41 de 2. 9/17 triples (4 Zipser, 2 Baldwin, 2 Weiler-Babb, 1 Dedovic). 23/23 tirs lliures. 30 rebots (8 Reynolds, 5 Gist). 19 assistències (7 Baldwin). 112 de valoració (41 Baldwin, 21 Weiler-Babb).BARÇA:Calathes (9), Abrines (16), Higgins (12), Smits (14) i Pustovyi (10) -cinc-, Hanga (10), Bolmaro (2), Badji, Oriola (2), Martínez, Kuric (2) i Badio. 22/35 de 2. 7/22 triples (4 Abrines, 2 Smits, 1 Calathes). 12/17 tirs lliures. 21 rebots (5 Abrines). 15 assistències (8 Calathes). 70 de valoració (14 Abrines, 13 Calathes, 11 Smits).PARCIALS:22-26, 21-19 (43-45); 27-10 (70-55) i 20-22 (90-77).

El Barça va notar l’absència inesperada d’última hora de la seva gran estrella Niko Mirotic per motius personals i va perdre amb claredat a la pista del Bayern de Munic (90-77). L’equip de Saras Jasikevicius encaixa la tercera derrota seguida en la competició després d’haver protagonitzat una arrencada prometedora. L’encert en atac dels locals, amb el nord-americà Wade Baldwin estel·lar amb 29 punts i 41 de valoració, i la seva fortalesa física, i un parcial molt negatiu en el tercer quart (27-10) van hipotecar els blaugrana, que, paradoxalment, van iniciar el partit amb molt bones sensacions.

Intens en defensa i clarivident en atac, amb Calathes organitzant bé –4 assistències– i Pustovyi aprofitant la superioritat física sobre Radosevic tant per anotar com per generar joc, el Barça va fer un bon primer quart. Va arribar a manar de 10 punts (16-26) amb 4 triples –2 d’Abrines i 2 de Smits–i bones penetracions de Higgins. Però els errors en l’últim minut coincidint amb les darreres rotacions el van penalitzar i el Bayern va escurçar les diferències (22-26).

Pustovy va cometre la seva tercera falta tot just arrencar el segon quart. Mala peça al teler en un moment de dèficit interior per les lesions i absències. El Bayern va començar a córrer i a mostrar-se cada cop més perillós recolzat en la inspiració de Baldwin i les pèrdues del conjunt català. Saras va demanar temps mort amb 28-32 a 7:52 de descans. Calathes va tornar a la pista rellevant Bolmaro. L’exblaugrana Dedovic va situar els alemanys a dos punts (30-32) i Reynolds va restablir la igualtat en els pitjors moments dels blaugrana (32-32). El Barça no va ser capaç d’aturar ni a Baldwin (18 punts) ni a Reyndols (8) i va arribar al descans amb només dos punts de marge, prou justet de benzina i reptes defensius pendents (43-45).

L’alemany Paul Zipser va dinamitar el partit amb dos triples i 8 punts seguits (51-45). Dues connexions entre Calathes i Pustovyi van tallar l’hemorràgia, un miratge perquè els locals, superiors, van aprofitar el notable col·lapse atacant blaugrana i van encarrilar el triomf aconseguint el seu màxim avantatge al final d’un tercer quart fatídic (70-55). L’altra mala notícia a banda de l’escandalós 27-10 de parcial va ser la quarta falta de Pustovyi. Amb el peix venut, el Barça mai va donar la sensació de tenir capacitat per alterar la dinàmica en l’últim acte d’un partit per oblidar en què els joves senegalesos blaugrana Ibou Badji i Brancou Badio van jugar els darrers 22 segons.

LA DADA

41
de valoració
va obtenir el nord-americà del Bayern Wade Baldwin: 29 punts, 3 rebots i 7 assistències en 31:57 minuts.

Hem competit bé en el primer temps, seguint el pla, però en el tercer quart hem perdut el cap i hem fet moltes faltes, i ells s’han afermat
Hem insistit que tapessin la banda esquerra a Baldwin, i li hem concedit, tot i haver-ho repetit 200 vegades