ACB

El Barça afronta un gener boig amb un equip afeblit

Bàsquet. L’equip, sense Mirotic ni Kuric, comença un mes en què jugarà onze partits amb baixes rellevants, com les de Davies, Heurtel i Claver

El Barça afronta a partir d’avui 29 dies d’una intensitat mai vista en aquestes últimes temporades per l’acumulació de partits de la lliga i l’Eurolliga, onze, set dels quals fora de casa, amb viatges a Moscou, a Belgrad i a Atenes. Sis d’aquests partits són de l’Eurolliga, en què l’equip no pot badar després de tres derrotes seguides. Les condicions en què Jasikevicius afronta aquesta marató no són les millors.

Tot i que va començar la temporada amb una plantilla llarga i amb jugadors de nivell en totes les posicions, ara mateix les coses han donat un tomb i el club tampoc disposa de diners per fitxar en ple període preelectoral. Aquesta tarda l’equip jugarà a Fuenlabrada (18.30, Movistar) sense Mirotic, encara amb permís del club; Kuric, baixa per un contacte estret amb un positiu per Covid-19; Claver, operat; Davies, lesionat, ni Heurtel, apartat. Saras s’endurà a Madrid només onze jugadors, incloent-hi els del Barça B Ibou Badji i Brancou Badio.

El cas Heurtel

La situació de tots els jugadors no és la mateixa. Mirotic i Kuric podran tornar el dia 7 contra el València i Davies encara serà dubte. Claver en té per a uns mesos i Heurtel ja no jugarà més amb el Barça, però el seu traspàs podria obrir les portes a l’arribada d’un nou jugador, teòricament un base, però amb els problemes que té l’equip en el joc interior possiblement els diners estalviats podrien anar destinats a un jugador interior.

El rival d’avui, el Fuenlabrada, no està fent una bona temporada (5-11) i Javier Juárez intentarà aprofitar, com sigui, la fragilitat física del Barça per obtenir un triomf que doni aire a un equip en què l’exblaugrana Marc Garcia (12,1 punts i 42% d’encert en triples) torna a tenir un rol destacat. La clau, amb tot, és aturar el base de Maryland Melo Trimble. Juga més de 30 minuts per partit. És un jugador que anota (19,9 punts) i fa jugar els companys (4,3 assistències).

Urbas Fuenlabrada - Barça
Avui (lliga ACB)
Barça - València
Dia 7 (Eurolliga)
Baxi Manresa - Barça
Dia 9 (lliga Endesa)
Khimi Moscou - Barça
Dia 12 (Eurolliga)
CSKA Moscou - Barça
Dia 15 (Eurolliga)
Barça - Mov. Estudiantes
Dia 17 (lliga ACB)
Estrella Roja - Barça
Dia 22 (Eurolliga)
Acunsa Guipúscoa - Barça
Dia 24 (lliga ACB)
Barça - Zenit
Dia 26 (Eurolliga)
Olympiacòs - Barça
Dia 28 (Eurolliga)
Barça - UCAM Múrcia
Dia 31 (lliga ACB)

El Múrcia-Baxi, ajornat

El partit que havien de jugar aquest vespre l’UCAM Múrcia contra el Baxi Manresa (20 h) a la pista de l’equip murcià, corresponent a la 18a jornada de la lliga ACB, s’ha ajornat després que s’hagin confirmat tres casos de Covid-19 en l’equip que entrena Sito Alonso. Tres casos en un mateix equip és el mínim perquè es consideri un brot, i el protocol de la lliga obliga a jugar el partit més endavant, ja que els jugadors de l’equip afectat han de quedar confinats durant més d’una setmana. El Baxi va confirmar en un comunicat l’ajornament i va precisar que encara no hi ha una nova data per a l’enfrontament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)