Lliga femenina

L’Spar Girona s’endú el triomf de la pista del Casademont (76-80)

Bàsquet. Chelsea Gray ha agafat la responsabilitat amb els darrers sis punts de l’Uni

L’Spar ha sabut patir per endur-se la victòria de Saragossa, amb una gran defensa al final que li permet sumar el quinzè triomf. El 8-0 local al darrer quart ha donat emoció al desenllaç malgrat l’Uni havia tingut dues màximes d’onze.

El 26 punts i 25 de valoració de Gatling, la millor de la Lliga Femenina en aquest aspecte, han estat insuficients enfront el col·lectiu gironí: Vasic 15, Eldebrink 14, Elonu 12, Labuckiene 10 i Gray 8, els últims cinc de l’Spar Girona.

A l’atac

Eldebrink des de la primera possessió gironina (0-3) ha liderat l’atac groc, que apostava a l’inici per córrer amb les grans per castigar el balanç local (5-11 Reisingerová). La sueca, de 3 i després de recuperar una pilota que havia perdut a camp propi establia la màxima (7-18) a 5:30 i seguia en ratxa amb el tercer (11-21).

Gatling ha entrat en escena i amb 13 punts (5/7) ha mantingut les locals en el partit (24-28 primer quart). La jugadora franquícia del Casademont s’ha assegut a 6:47, quan Wurtz ja duia 2/3 triples (32-37). I és que el Casademont ha trobat el triple i Wurtz li ha donat el primer avantatge en una entrada (42-41) a 3:36 després del seu tercer triple (3/4).

Julbe ha canviat les cinc peces de cop a 4:34, quan ja tenia l’equip sense idees en atac (37-41 Palau en suspensió) i Vasic anotava tres minuts després (44-43). La primera cistella d’Araújo després de bot posava de nou l’Uni per davant abans del descans (46-47).

Una altra cara

La millora defensiva de l’Uni ha estat tant notable que el Casademont ha necessitat 4:53 per anotar en joc (Ayuso de tres, 52-54). Eldebrink (49-54), Araújo (52-58) i Vasic (54-61) des de 6,75 m demostraven que l’atac també millorava i només Gatling i Cruz trobaven el cèrcol (58-61 a 3:05) amb la defensa gironina en acció. Quatre punts seguits d’Elonu donaven set punts a l’Spar Girona, la màxima després del descans, al final del tercer quart.

Gatling a 8:03 per acabar ha trencat la sequera local (62-69) i era Labuckiene a 6:31 la que encistellava per primer cop en joc per a les grogues al darrer parcial (62-73) per recuperar la màxima d’onze.

Ayuso i Gatling amb dues cistelles cadascuna ajustaven el resultat amb un 8-0(70-73) i aleshores Elonu trobava el cèrcol (70-75) assistida per Gray, que agafava la responsabilitat en el 72-77 i el 74-78 (1/2 de 4,6 m)

Gatling ha fet el 76-78 però l’Uni enllaçava possessions amb dos ofensius fins que Ayuso enviava Gray al tir lliure a 13,5 (76-80). La gran defensa de les gironines en la darrera possessió vermella ha impedit el casademont arribar a llançar.