Lliga femenina

Encara és un cinc contra cinc

Bàsquet. L’Spar Girona guanya el primer partit del 2021 a Saragossa, patint i malgrat haver tingut dues màximes diferències d’onze, gràcies a la defensa i amb Chelsea Gray agafant la responsabilitat

Casademont 76 Spar Girona 80

CASADEMONT SARAGOSSA:Nicholls (8), Wurtz (13), Gatling (26), Vanloo (2), Cruz (1) –cinc inicial–; Ayuso (7), Hernández, Handy (8) i Sangare (1). 19/42 de 2, 7/18 triples (3 Wurtz, 2 Handy i 1 Cruz i Ayuso), 17/21 tirs lliures, 34 rebots (8 Nicholls), 13 assistències (4 Vanloo) i 76 de valoració (25 Gatling).SPAR GIRONA:Vasic (15), Eldebrink (14), Araújo (5), Gray (8), Reisingerová (6) –cinc inicial–; Elonu (12), Palau (3), Labuckiene (10), Oma i Ferrari (7). 21/46 de 2, 7/20 triples (4 Eldebrink i 1 Vasic, Araújo i Ferrari, 17/22 tirs lliures, 31 rebots (11 Araújo), 16 assistències (5 Araújo) i 86 de valoració (18 Araújo).PARCIALS:24-28, 22-19 (46-47), 14-20 (60-67) i 716-13 (76-80).

L’Spar Girona continua sense perdre contra cap dels equips que té per sota perquè, encara, el bàsquet es juga cinc contra cinc i es resol a tots dos costats.

Era el primer partit de l’any per a l’Uni, que dilluns havia d’ajornar el seu pel cas d’un contacte proper d’una jugadora, que obligava l’equip a aïllar-se dos dies. I demà a Fontajau (19.30 h) rep l’Al-Qázeres, que perdia a Sant Sebastià dues hores abans del salt inicial a Saragossa i que ja tenia previst venir directament per recuperar l’únic partit que queda pendent de la primera volta. Ben vist, un bon assaig per a la segona bombolla de l’Eurolliga a Schio –del 19 al 22–, amb dos partits en dos dies i, de moment, un final ajustat ben resolt contra un rival amb individualitats de molt nivell.

I aquí la diferència. 22 punts de la rotació interior de l’Spar Girona, que Gray –autora dels cinc darrers punts– decidís agafar la responsabilitat ofensiva al final i que la defensa deixés sense arguments un equip que a l’estiu ni existia i que té la líder en punts i valoració de la lliga (Gatling) i internacionals com Ayuso, Cruz i Nichols.

Dues cares

Eldebrink des de la primera possessió gironina (0-3) marcava el to, en l’atac i corrent amb les grans (5-11 Reisingerová). La sueca, de 6,75 m i després de recuperar una pilota defensant el contraatac per la seva pèrdua a camp ofensiu establia la màxima a 5:30 (7-18). Gatling trigava a aparèixer, però eren 13 punts (5/7) per mantenir les vermelles en el primer quart (24-28). La pivot s’asseia a 6:47, quan Wurtz i Handy ja havien trobat el triple i l’alera de Wisconsin posava el Casademont a davant (42-41). Julbe havia canviat el cinc de cop, però l’equip no tenia ritme ofensiu i Vasic movia el marcador tres minuts després d’entrar (44-43).

La millora defensiva ene l tercer quart era notable i les locals no encistellaven en joc en 4:53 (52-54 triple d’Ayuso 52-54). Eldebrink (49-54), Araújo (52-58) i Vasic (54-61) des de 6,75 m duien l’excel·lència al davant, i només Gatling i Cruz superaven la defensa gironina (58-61 a 3:05). Elonu, amb sis punts seguits, mantenia el fil i Labuckiene feia la primera cistella groga en el darrer quart a 6:31 per recuperar la màxima diferència (62-73). Ayuso i Gatling feien un 8-0 (70-73) i Elonu no fallava (70-75) assistida per Gray, que llegint resolia amb els cinc darrers punts de l’Spar Girona. Perquè Gatling feia el 76-78 però la base decidia de 4,6 m a 13,5.

Hem fallat tirs que no és propi de nosaltres, que ens han fet arribar a un final una mica més igualat del que voldríem
Veníem d’una situació complicada i marxo content de la victòria, tot i que tots voldríem que hagués estat més lluïda