ACB

Moment delicat de la Penya

Bàsquet. El Joventut encaixa la cinquena derrota en els últims sis partits en l’ACB amb una defensa inexistent, troba a faltar Ribas, lesionat, i la millor versió de Tomic i Neno. El club descarta fitxar

Gran Canària 96 Joventut 85

HERBALIFE GRAN CANÀRIA:Albicy (11), Dimsa (6), Okoye (12), Dimsa (6), Stevic (15) –cinc inicial–, Kilpatrick, Balcerowski (8), Clark (10), Slaughter (14), Diop (4) i Beirán (4). 20/39 de 2. 13/25 triples (4 Okoye, 2 Albicy, 2 Shurna, 2 Clark, 2 Slaughter i Balcerowski). 17/21 lliures. 28 rebots (6 Shurna). 18 assistències (8 Albicy) i 104 de valoració (19 Albicy)JOVENTUT:Bassas (6), Ventura (6), López-Arostegui (14), Brodziansky (14), Tomic (13) –cinc inicial–, Dimitrijevic (10), Dawson, Morgan (11), Zagars, Birgander (6) i Parra (5). 22/40 de 2. 9/20 triples (3 Morgan, 2 Brodziansky, 2 López-Arostegui, 1 Parra i 1 Dimitrijevic). 14/17 lliures. 35 rebots (7 Morgan). 19 assistències (9 Bassas) i 96 de valoració (22 Tomic).PARCIALS:28-22, 16-23 (44-45); 30-26 (74-71) i 22-14 (96-85).

Si l’objectiu de la Penya és arribar lluny a Europa i entrar en el play-off, el camí sembla que no serà fàcil. Després d’assolir els objectius de la copa i del Top16, tothom en vol més. Però és demanar massa? Duran es queda sense reforç i això obliga que jugadors clau facin un pas més. Tomic, fitxat per ser l’estrella, no marca diferències tot i acabar amb 22 de valoració, Ribas està lesionat i Neno ja no té tant de protagonisme. Això fa que el talent de l’equip, el que marca diferències, es trobi a faltar. A més, en els últims partits s’estan encaixant massa punts per manca d’intensitat contra rivals, cal dir-ho, de nivell. Però si contra els grans no es guanya, contra els petits no hi ha marge d’error si es vol acabar entre els vuit primers. Perquè, ara mateix, Madrid, Barça, València, Baskonia, Tenerife i Burgos estan millor i d’altres per sota pressionen, com ara el Gran Canària, que ahir va sotmetre els verd-i-negres. Ventura i López-Arostegui estan en un nivell top, Bassas i Brodziansky estan complint i Birgander, després de dos anys lesionat, brilla. Però la resta ha de fer un pas més, si no, l’objectiu d’arribar lluny és massa ambiciós.

Ahir, el reflex va ser el primer quart, en què la Penya va encaixar 28 punts i va acabar amb només dues faltes personals fetes (28-22). Tot i la reacció en el tram final del segon quart (44-45), la història es va repetir en el tercer quart, en què va rebre 30 punts amb un 5/7 triples en tres minuts amb badades defensives que van deixar massa sols els canaris. Tot i arribar al tram final amb possibilitats gràcies a uns bons minuts de Dimitrijevic (84-81), els canaris van sentenciar amb un parcial de 12-2. L’exjugador de la Penya Stevic, amb 15 punts, va ser el màxim anotador, un reflex clar que la Penya no va perdre pel talent rival, sinó per la major intensitat, ofici i experiència.

ELS VESTIDORS

Les desconnexions que tenim en algunes fases les hem de millorar perquè ens penalitzen molt
Carles Duran

ÚLTIMS PARTITS

La sensació ara és que anem malament perquè hem perdut els últims partits, però hem fet una bona primera volta
Neno Dimitrijevic
89,85
punts rebuts
de mitjana els últims 7 partits ACB: Saragossa (81), Manresa (85), Barça (88), Burgos (95), Múrcia (93), Gran Canària (96) i València (91)
Patrocini

La Penya no fitxarà cap reforç

Tot i la situació delicada de l’equip amb la baixa d’un mes per segon cop aquest curs de Pau Ribas, els problemes físics que arrossega Zagars que no li permeten tenir continuïtat i un Dawson que no aconsegueix estar físicament al nivell necessari, el club ha decidit que no es fitxarà. Es buscava un base-escorta per evitar carregar de minuts Bassas. Però des de la Penya es diu que no hi ha diners per fer moviments. El Joventut juntament amb el Baskonia són els únics que no han fet cap reforç aquest curs o han recuperat algun cedit. Dimitrijevic, que està jugant menys, haurà de fer un pas més del que li demana Duran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)