Eurolliga

El líder no falla tampoc contra el Zenit (85-81) al Palau

Calathes, Kuric i Davies lideren el Barça en un partit que s’ha complicat en els minuts finals per l’encert de Zubkov

El Barça manté el lideratge a l’Eurolliga (16-6) després de superar aquesta nit al Palau el Zenit de Xavi Pascual, l’equip revelació de la competició, que s’ha presentat a Barcelona sense el seu últim fitxatge Tarik Black. Calathes (9 punts, 12 assistències i 7 rebots) ha tornat a liderar l’equip, que ha trencat el partit en el segon quart de la mà de Kuric. L’equip de Xavi Pascual no ha llançat la tovallola però l’aparició de Davies (18 punts) en els darrers miuts t ha permès segellar el triomf.

Pascual i Saras han aconseguit en el primer quart que les dues defenses s’hagin pràcticament anul·lat, tot i que el Barça ha trobat més espais i després de dues transicions ràpides de Higgins, amb esmaixada inclosa, i Oriola ha marcat la seva màxima diferència (12-6). Pascual ha aturat el partit davant el desencert dels seus jugadors, començant per Pangos. L’esbroncada ha sorgit efecte i dos triples seguits de Baron i Ponitki i una bona acció de Gudaitis han capgirat el resultat (12-14), però la igualtat s’ha mantingut fins l’aparició en el segon quart d’un estel·lar Kuric.

L’escorta, com en els millors temps de Navarro, ha anihilat l’estratègia defensiva dels russos amb 13 punts sense error (3/3 en triples i 2/2 de 2) que han impulsat, a més, la defensa dels seus companys, cada vegada més crescuts. La pressió i els dos contra uns han propiciat també cistelles fàcils i una transició de Calathes (7 assistències al primer temps) ha disparat la diferència (44-31).

En el tercer quart el Barça ha continuat imposant la seva defensa i la primera cistella dels russos ha trigat quatre minuts en arribar, un triple de Rivers (53-38). Calathes ha fet tot un clínic davant Pangos, repartint i anotant. Mirotic i Oriola han anat a la banqueta per faltes però Davies ha demostrat que comença a estar fi i ha encarat Gudaitis sempre que ha pogut. Westermann, en un triple sobre la botzina en transició, ha situat la màxima diferència pels de Saras (69-50).

El Barça ha començat l’últim quart sense ritme i després d’un 0-9 (69-59) Saras ha hagut de parar el partit. Davies ha trencat la sequera de deu minuts i després de dos triples de Zubkov (73-65) el mateix pivot ha acabat resolent amb un 2 més un pescant un rebot d’atac, taponant Gudaitis en l’acció següent i anotant el seu clàssic tir des de mitja distància (79-68). Zubkov, en estat de gràcia, encara ha clavat dos triples més (81-74) i al final, Pangos, sobre la botzina, ha igualat l’average.