Lliga femenina

L’Spar Girona s’endú la victòria de la pista de l’Ensino (74-89)

Bàsquet.

L’Spar Girona ha ofert una versió molt millorada respecte el partit de dijous –sobretot en la primera meitat– i per superar sense angoixes l’Ensino en què Helena Oma, en el cinc inicial, disputava el primer partit com a local. La vallesana ha anat de més a menys, al contrari que el seu exequip que amb les cinc reserves al segon quart ha lligat un 0-12 que encarrilava la victòria, decidida al tercer quart i malgrat l’11-0 encaixat al darrer que Gray, absent dijous, s’encarregava de tallar amb dues accions seguides.

De menys a més

La continuació de White al límit del primer quart deixava l’Ensino per davant (21-18) gràcies als errors no forçats de l’Uni, en pilotes perdudes i ofensius concedits. Araújo de tres a la primera possessió posava per davant les grogues (2-3) i Palau també de lluny donava una màxima (10-13) que les locals responien amb un 7-0. El triple era l’argument ofensiu més fiable (17-16 Eldebrink), seguit de Reisngerová (4 punts i 2 faltes, la segona en atac).

El segon triple de Ferrari, els dos al segon quart i amb les cinc reserves a pista, ha situat l’empat a 29 al marcador a 7:31 per la mitja part (temps mort local). La 1-3-1 gironina i la pressió després de tir han frenat l’Ensino i, Gray amb els tres tirs lliures a la falta forçada a Oma, tornava a posar l’Spar Girona per davant (31-34). Elonu assistida per la base nord-americana al servei de fons era la desena i última peça de l’Uni en anotar (31-36) i, en la posterior transició, establia una màxima de set (31-38).

La tercera de Reisngerová quan feia deu segons del triple canvi de Julbe ha fet que Araújo sortís per la txeca i Eldebrink de 4,60 m ha estirat el parcial fins a 0-12 amb 3/4 (31-41).

Còmode en atac, gràcies a la tasca defensiva, l’equip gironí ha castigat el rival i només una badada abans del descans permetia Vega Gimeno en u per zero fer el 38-52.

Decidit

Eldebrink trepitjant el triple ha obert el tercer quart i, amb dos més seguits al cap de tres minuts, un de cada costat, deixava el partit decidit amb el 44-63 a 6:48. L’Uni arriscava molt canviant en els bloqueigs i recuperava possessions que, amb Gray al parquet, acabaven en costella fàcil (46-67 a 5:44) i tot el cinc canviat en dues rotacions. Soler de tres (9/17) ha tallat el 8-0 de l’Ensino (54-70) i Ferrari també de lluny neutralitzava els punts de Vega abans que Reisingerová, ja amb la quarta, tanqués el quart assistida per Palau (57-75).

L’Ensino ha trobat el camí per enllaçar accions ofensives al darrer quart, amb l’Uni s’ha encallat en atac –una cistella en quatre minuts, Reisingerová (59-77)– i Gray amb dues seguides tallava un 11-0 (70-79 i 72-81). La base ha agafat la responsabilitat en atac (72-85) i Vasic i Eldebrink han tornat a ampliar el marge (72-89) per deixar en anècdota el parcial encaixat.