Lliga femenina

L’Spar Girona salva els mobles contra el Gran Canària (79-73)

Bàsquet.

L’Spar Girona ha sumat amb força patiment el Gran Canària en el partit ajornat de la dinovena jornada (4 gener) i després d’anar a remolc fins mitjan darrer quart ha pogut posar-se per davant mitjançant Gray, autora de14 punts (12 a l’últim quart) i que ha marxat coixa per una caiguda a 2:23. El mal partit s’explica, en bona part, pel 27-16 en faltes, amb una tècnica a cada entrenador i un criteri tant difícil d’explicar com encara més de comprendre.

L’Uni s’ha vist superat després del primer intercanvi (9-5 Reisingerová al contraatac assistida per Eldebrink), ofegat pel seu propi desencert: duia 5/15 tirs de camp quan Gray tallava el 0-7 en la primera acció que tenia en atac, al cap de dos minuts de sortir. La següent era per assistir a Labuckiene (17-23) però entre la inspiració de les exteriors (10 punts España i 7 Taylor), les faltes 7-2 (la segona en atac de Reisingerová i Gray) i el rebot (7-14) el partit era visitant: 10-28 en valoració al primer quart (17-24).

El primer triple gironí era el de Ferrari a 8:53 pel descans al seu primer intent i després que Júlia Soler capturés un rebot i creués la pista per donar-la feta a Labuckiene (25-28 ambl’addicional) era Elonu la que brillava assistida per Gray –27-31 cap a sota i 29-33 cap a fora amb la passada mig per l’esquena de cullera–, taponant i fent el 31-33 d’ofensiu a dues mans sense tocar de peus a terra. Tot això amb les locals a remolc i el perímetre i l’equip titular menys Labuckiene autora d’11 punts (35-35 i 37-40) els darrers quatre minuts i mig fins el descans, amb tècnica a Julbe a 1:08: 38-44 España creuant tota la pista.

Eldebrink quan havien passat 2:50 del tercer quart i Reisingerová ja havia fet la tercera i la quarta en 9 segons (38-49 Koné amb l’addicional) ha fet els primers punts de l’Spar Girona, de 6,75 i trencant el 0-7 encaixat(41-49).

El temps mort visitant (43-49 Elonu) ha permès veure la primera 2-3 de l’Uni i, sense haver fet cap canvi, Reisingerová lligava el 7-0 assistida per Gray i Vasic li donava entitat (47-49).

La txeca ha marxat a 5:24 després que un contacte sense pilota amb James fos falta de la visitant, en atac...

Labuckiene assistida per Vasic tornava a empatar el partit, ara a 49 però James li tornava per tallar l’11-0 (49-51). Araújo de tres ha estat la única nota positiva del final del tercer quart (52-53), amb una delirant actuació arbitral amb tècnica inclosa a l’entrenador visitant (53-55 Vasic) i faltes no assenyalades per avergonyir qualsevol amb dos dits de seny.

Araújo assistida per Palau ha empatat a 55 i Gray jugant de dos a 57 amb Palau manant. La californiana de 4,60 a la quarta de James a 6:35 tornava a posar l’Uni per davant (61-60) des de l’11-9 d’Araújo també al tir lliure. Després de recuperació en la pressió post-tir lliure i d’ofensiu la 12 seguia anotant (65-62).

Palau a cinc minuts situava la màxima vermella (67-62) i Reisngerová era eliminada amb cinc quan duia 38 segons i amb un rebot a l’aire a 4:25. El dotzè punt de Gray al darrer quart(71-62), de tir lliure a tres minuts encarrilava el marcador però Asunción Langa hi insistia amb la quarta a Gray (71-65 James i Hermida de tir lliure) i Gray disputant un rebot amb la pivot alta visitant a 2:23 acabava amb signes de dolor a la cama dreta.

Koné amb addicional a 2:08 (71-68) obria de nou el partit. Labuckiene no fallava al tir lliure (73-68) a 1:20 ni Hermida a 1:04 (73-70). Tampoc Eldebrink de 6 metres (75-70) ni Koné. I amb la pilota cremant? Assistència de Palau a Elonu (77-72 sense addicioal a 17 segons) i rosari de tirs lliures per acabar.