Lliga femenina

Les energies renovables

Bàsquet. L’Spar Girona gira full als seus dos mals partits a Fontajau els anteriors 10 dies i, en un entrenament sense públic, sotmet el Promete fins que les visitants reaccionen en el tercer quart

Spar Girona 93 Promete 57

SPAR GIRONA:Palau (2), Vasic (11), Eldebrink (18), Araújo (9), Reisingerová (12) –cinc inicial–; Elonu (12), del Moral (2), Labuckiene (17), Soler, i Ferrari (10). 26/37 de 2, 9/20 triples (4 Eldebrink, 2 Ferrari i 1 Vasic, Araújo i Elonu), 14/21 tirs lliures, 43 rebots (9 Araújo i Elonu), 22 assistències (7 Palau) i 128 de valoració (22 Araújo i Labuckiene).CAMPUS PROMETE:Diarra (11), Alarcon (3), Nogic (8), Flores, Kovacevic (11) –cinc inicial–; Calvo, Barneda (13), Estebas (9), Knezevic (2) i Lozano. 15/50 de 2, 6/21 triples (2 Nogic i Estebas i 1 Kovacevic i Barneda), 9/13 tirs lliures, 25 rebots (9 Diarra), 6 assistències (3 Alarcon) i 30 de valoració (30 Diarra).PARCIALS:25-8, 26-15 (51-23), 19-25 (70-48) i 23-9 (93-57).

L’Spar Girona volia girar full a la mala imatge mostrada en els dos anteriors partits a Fontajau, en què havia anat a remolc del Cadí l’11 de febrer (86-83) i del Gran Canària (79-73) dimarts només 48 hores després de superar l’Ensino (74-89), malgrat dos parcials de 7-0 i un d’11-0 en el darrer quart que ja comencen a ser l’Aquil·les d’aquest equip, incapaç de mantenir l’excel·lència que busca els 40 minuts i, també, gestionar l’evident impossibilitat d’aconseguir-ho.

I demà passat no val a badar, a la pista del València i sense Chelsea Gray. “Hem d’intentar compensar la derrota aquí en la primera volta”, va dir Alfred Julbe sobre el 58-68 contra les taronges a Girona, lamentant que quan haurien d’haver jugat era just després de la segona bombolla de l’Eurolliga: “Estàvem en plenitud i elles amb alguna baixa i ara serà a la inversa.”

El Promete, ahir a Fontajau, era la víctima perfecta. Sense la seva referència anotadora –Lyndra Weaver– i amb Laia Flores lesionada quan quedava 4:34 per a la mitja part amb 40-16. I tot i així encara va fer un 4-21 entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim posant de manifest mancances en l’engranatge gironí. És clar que el paper de l’equip de César Aneas contra l’Uni és ben galdós aquest curs. En el segon desplaçament amb Julbe a la banqueta, al novembre, s’igualava el sostre anotador del club gironí en la categoria (70-96), establert l’any de la segona lliga també a fora: 42-96 a Ferrol en la que també és la diferència més gran a favor.

L’Uni va sortir endollat (7-0 en 2 minuts) i, amb dues faltes visitants, va tancar el primer quart amb 25-8. Elonu i Labuckiene milloraven el rendiment de la parella titular mentre les visitants només tenien els triples d’Estebas (33-13 i 39-16). El 51-23 (74-4 en valoració) en el descans prometia, però una antiesportiva de Labuckiene va obrir un 0-9 que va obligar Julbe a aturar el partit a 2:38 per acabar el tercer quart (66-38) i que va créixer fins al 4-21 amb els triples de Nogic (70-50). Ara, per triples, Eldebrink: autora de cinc punts seguits (75-50) i artífex de recuperar la trentena amb el quart en set intents (82-52).

Venim de tres o quatre partits en què hem estat dubitatius, amb més alts i baixos, tot i que n’hem tingut un d’uns 4 minuts

A PROP DEL SOSTRE

3
punts
li van faltar a l’Uni per igualar el seu rècord en la lliga: 42-96 a Ferrol el 2018 i 70-96 al Promete.
No ha estat com en els anteriors, hem tingut un bon nivell físic i l’hem aprofitat bé per treballar moltes coses

Debut de Clàudia del Moral

Fitxada el 28 de gener, el dia abans de seguir el partit contra el Bembibre des del fons de la pista pel protocol sanitari i per complir amb la quota de llicències des de la marxa d’Helena Oma, Clàudia del Moral (1,62 m, 1996) va debutar ahir amb l’Spar Girona i en la Lliga Femenina després de dos partits sencers asseguda a la banqueta –contra el Bembibre era Camila Martínez (GEiEG Uni) la quarta fitxa de formació. Absent a Lugo, la base d’Hostalric va entrar per Laia Palau a 3:16 i va fer el 93-55 en el contraatac assistida per Ferrari i va recuperar una pilota, abans de fallar el triple amb el 93-57.