Lliga femenina

L’Spar Girona obre la copa triomf als quarts de final (73-55)

Bàsquet.

Spar Girona 73 Estudiantes 55

SPAR GIRONA:Palau (5), Vasic (7), Eldebrink (13), Araújo (16), Reisingerová (3) –cinc inicial–; Elonu (10), Labuckiene (2), Gray (9), Soler (2) i Ferrari (6). 14/33 de 2. 11/24 triples (4 Araújo, 2 Gray i Ferrari, 1 Palau, Vasic i Eldebrink) 12/12 tirs lliures. 39 rebots (8 Araújo). 17 assistències (4 Eldebrink) i 87 de valoració (20 EldebrinkI).MOVISTAR ESTUDIANTES:Nyingifa (10), Da Silva (11), Gretter (5), Burani (10), Carter (10)–cinc inicial–; Alonso (5), Grande, De Santiago i Espín (4). 16/41 de 2. 5/19 triples (2 Burani, 1 Alonso, Gretter i Carter). 8/10 tirs lliures. 27 rebots (7 Nyingifa). 17 assistències (7 Gretter) i 59 de valoració (18 Silva).PARCIALS:19-13, 21-18 (40-31); 19-18 (59-49), 14-6 (73-55).

L’Spar Girona ha superat l’Estudiantes en el primer partit de la copa i s’ha classificat per a la semifinal, dissabte al migdia, amb el triple com a fil conductor i malgrat la rigorositat de l’arbitratge i el cop que ha deixat Reisingerová fora de combat.

Totes

El temps mort d’Estudiantes a 2:12 per acabar el primer quart marcava el primer punt d’inflexió, després d’un 9-0 de l’Uni (16-7), que creixia després amb una bona defensa –zona– i triple de la reapareguda Chelsea Gray (19-7). 6 punts de Carter (triple i dos més un) i la falta en atac a Gray –la tercera de les grogues, amb dues a Vasic abans– deixaven el 19-13 al final del primer quart, amb una rotació de deu a l’Uni.

Araújo amb 8 punts al segon quart (19-15 i 37-22 de tres) establia una nova màxima de quinze a 4:15 pel descans, amb els dos triples de Ferrari (27-17 i 34-20) i el seu domini en el rebot: 31-18 Soler assistida per la viguesa a l’ofensiu del triple de la banyolina.

La quarta falta en atac a l’Uni –Reisingerová–, set punts seguits de Burani i la pilotada de Palau a la txeca a 1:18 descentraven les grogues, que malgrat el triple de Vasic –cinquena en anotar de lluny, 7/13 al descans– veien com les negres els reduïen el marge amb quatre punts seguits de Nyingifa (40-31), el darrer després de recuperació.

L’aposta

Julbe ha apostat per Araújo i Elonu d’interiors a l’inici del tercer quart i el cinquè error en el tir de la gallega (dos de tres i tres de dos) acabava amb la tècnica a l’entrenador a 6:14 (44-35). Després, la nord-americana s’ha carregat amb la tercera i la quarta en 9 segons i els triples de Gretter i Burani han acabat d’ajustar el marcador (46-42).

Eldebrink amb un cop també ha hagut d’enfilar el camí de la banqueta i el segon triple de Gray (49-42) i el tercer d’Araújo (52-44) donaven aire a l’Spar Girona. Vasic a 1:02 per acabar el tercer quart i jugant a dins amb Labuckiene –i Palau i Gray juntes a fora– ha fet la quarta i, el seu relleu, Elonu, feia el 56-46 abans del quart triple de l’Estudiantes, de quatre jugadores diferents. Gray de 4,60 a la falta d’un triple que havia fet la corbata, a tauler, deixava la barrera psicològica al final del tercer quart.

La capitana de la selecció nigeriana ha comès la cinquena a 6:04, també en atac, i quan havia fet les dues cistelles de l’Spar Girona al darrer quart (63-51). Araújo de tres ha fet la següent (66-53) i malgrat les faltes i els ofensius concedits la defensa groga no ha permès l’Estudiantes creure en la remuntada. Un altre triple, d’Eldebrink (71-55), convertia la sueca en la sisena en anotar de lluny (11/24 amb 4/6 Araújo, màxima anotadora amb 16), i dos tirs lliures seus, han tancat el marcador.