Lliga femenina

Directes a l’Eurolliga

La copa. El títol classifica l’equip per a la màxima competició europea per tercera temporada seguida i el president admet que el triomf arriba després d’un any de “penúries”

Una de les principals conseqüències esportives de la primera victòria de l’Uni en la copa és la classificació automàtica per a l’Eurolliga 2021-22, fet que posa més pressió als dos altres grans de la lliga, l’Avenida i el València, en els mesos que resten de competició. El president del club, Cayetano Pérez, va confirmar que la normativa FEB és, en aquest sentit, la mateixa que les últimes temporades. “La veritat és que ens ho mereixem ni que sigui per les penúries que hem passat aquests últims temps”, va explicar el president quan va baixar a felicitar les jugadores, referint-se no només a la pandèmia sinó també al temporal Glòria de l’any passat. Les conseqüències de la Covid-19, a més, han estat més cruels a Catalunya que en altres comunitats per la impossibilitat de fer entrar públic, ni que sigui amb el protocol aprovat a principis de temporada, a Fontajau.

“Aquesta vegada, veníem una mica de tapat i ens l’hem endut. És una alegria molt gran, però, les últimes temporades, sempre havíem format plantilles amb possibilitats de disputar el títol”, va assenyalar el president, que va haver de gestionar en la seva posició el canvi d’entrenador. “Afortunadament, hem anat cap amunt i estic molt content per l’entrenador i les jugadores.”

Els reptes pendents

L’equip no només s’ha assegurat la presència per tercera temporada consecutiva en l’Eurolliga –serà la quarta de la seva història–, sinó que encara pot assolir alguna fita històrica aquest mateix curs, sobretot en la competició europea. Aquest mateix mes de març (17-19), l’equip d’Alfred Julbe buscarà fer un salt endavant inimaginable fa uns mesos: la final four de l’Eurolliga.

Hi ha un obstacle pel camí i el seu nom el sap tothom: Perfumerías Avenida. Serà un doble partit que es jugarà a Salamanca, en què una cosa és evident: les ganes de revenja de l’equip espanyol per la derrota de les semifinals de la copa serà un ingredient més en la coctelera europea. Un cop més, però, tota la pressió caurà sobre l’equip de Roberto Íñiguez, invicte a Europa i amb un pressupost (com sempre, d’altra banda) més alt.

L’Uni ja té coll avall que jugarà els partits decisius del play-off de la lliga amb el factor pista en contra, probablement en unes hipotètiques finals i també en la final, però les dues lligues que ha conquerit l’equip (2015 i 2019) es van assolir amb aquest handicap afegit.

El futur

Més enllà de l’alegria lògica, el club viu amb certa preocupació com afectarà en l’economia de l’entitat la crisi provocada per la pandèmia i la retallada monumental d’ingressos que ha provocat el tancament de facto de Fontajau, que ha incidit en partides molt rellevants, com ara els abonaments, les entrades i els ingressos extres que suposa que gairebé tots els partits s’hagin jugat a porta tancada. Això fa que la planificació per a la temporada 2021/22 sigui la més complicada dels últims temps.

Només hi ha dues jugadores amb contracte (Júlia Soler i Julia Reisingerová) i els primers objectius són convèncer Laia Palau perquè allargui una temporada més la seva carrera després dels Jocs Olímpics i també es confia en renovar Alfred Julbe, l’home que ha fet ja dos gestes històriques, portar l’equip als quarts de l’Eurolliga i portar la primera copa a Girona.

PROTAGONISTA

Ens mereixíem una alegria com aquesta ni que sigui per les penúries que hem passat aquests últims temps

LA DADA

Sempre hem tingut grans plantilles en la copa, però, aquesta vegada, veníem més de tapat
Cayetano Pérez
president de l’uni girona
5
títols
ha sumat l’Uni en les competicions estatals: una copa, dues lligues i dues supercopes.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)