Lliga femenina

Retallada en quarantena

Lliga Femenina. El fet de guanyar la copa i classificar-se per a l’Eurolliga fa que l’Spar Girona necessiti uns dies de reflexió per planificar l’exercici 2021/22

Esperar quinze dies i seguir treballant a la recerca de més suports, que han de venir de l’àmbit privat. És la reflexió que fa la cúpula de l’Uni un cop digerit el títol de copa que diumenge l’Spar va alçar per primer cop en la seva setena participació en el torneig. La primera conseqüència és tenir l’accés a l’Eurolliga per tercer any seguit, quart des del 2015, quan el club iniciava la seva presència a Europa després d’haver-hi renunciat diversos cops.

L’Uni té la temporada resolta des del punt de vista esportiu. I tancarà l’exercici econòmic amb un dèficit mai vist a l’entitat fins ara perquè amb el Glòria la seva línia de flotació va quedar tocada i, quan encara mirava de refer-se amb un pla de rescat, la crisi sanitària d’àmbit global va colpejar no només el club sinó també l’entorn que tant suport li donava després de més d’una dècada a l’elit. No disposar d’ingressos habituals i imprescindibles com les entrades o l’explotació del bar en els partits a Fontajau explica el forat econòmic amb una plantilla que ja no era la del mateix potencial que el curs anterior –si Sonja Vasic va renovar va ser per la retirada de Marta Xargay–. Aquesta temporada, per exemple, i a diferència de les anteriors –Gabby Williams o Abby Bishop com a paradigma, però també Leia Dongue o fins i tot Vionise Pierre-Louis per al play-off de fa dos anys–, la sortida d’Helena Oma ja no es pot cobrir amb un fitxatge i s’opta per incorporar Clàudia del Moral al primer equip.

De peus a terra

La planificació del curs que ve s’enfocava a dissenyar un equip molt menys potent, i més encara veient la irrupció del València en l’àmbit estatal. “Aquest no és el model de l’Uni, nosaltres tenim un patrocinador principal al qual estem molt agraïts perquè gràcies a Spar som aquí. I després moltes petites empreses del teixit social de Girona”, manifestava Xavi Fernández a aquest diari l’endemà de perdre en la lliga contra el rival de la final de copa, contraposant el model gironí al dels mecenatges tan potents del club valencià i el de l’Avenida. La retallada era imperativa i disposar d’un cinc titular potent com fins ara, amb jugadores de projecció que fessin un esforç econòmic per ser a Fontajau, era l’objectiu, per recuperar-se econòmicament i deixar de tenir pèrdues. La plaça per a l’Eurolliga fa que el club s’agafi més temps perquè amb cinc no es va per Europa. La situació recorda el període que es va agafar el club després de la lliga del 2019, però llavors els suports eren per fer una plantilla de garanties i ara la prioritat serà eixugar el dèficit. Els Jocs Olímpics i l’europeu del juny a València poden condicionar la decisió de peces clau com Vasic o Laia Palau, que medita seguir jugant però voldrà fer-ho en un equip competitiu i amb jugadores de nivell, com ara, al seu costat.

‘Tour’ institucional

L’Uni ofereix demà el títol de copa a les institucions, amb jugadores, tècnics i directius, a la subdelegació del govern estatal (16 h), la Generalitat (16.30 h), la Diputació (17.10 h) i l’ajuntament (18 h), on s’habilitarà un espai per a l’afició seguint les mesures de seguretat sanitària. El club ha tingut sempre el suport institucional per al que és un projecte de ciutat i de país que ha crescut fins a convertir-se en una referència de l’esport femení, coincidint amb la presa de consciència i empoderament de la dona en la societat, també des de l’àmbit de l’esport professional.

2021/22 AMB DÈFICIT

Un cinc inicial potent i jugadores de projecció era l’objectiu per al curs que ve
Patrocini

L’Araski perd a Maloste (79-70)

El rival de l’Spar Girona demà passat, que la temporada anterior va guanyar a Palau (59-68) 48 hores després de guanyar el Gdynia en l’Eurolliga el dia que el Glòria deixava Fontajau impracticable, arriba a la cita amb la derrota per 79-70 a la pista del Gernika, ahir en un partit de la jornada 22. És la del València-Uni (58-55) posterior a la darrera bombolla d’Eurolliga i Eurocopa i avui l’Avenida la tanca a la pista de l’Estudiantes (20.30 h). Queden tres jornades de lliga i al Gernika encara li queden tres partits per recuperar, un dels quals contra l’equip de Salamanca a Maloste el 24 de març, abans de venir a Fontajau en la lliga. Aquest dissabte, València-Avenida.

Un terç de l’aforament a Würzburg

La bombolla de Salamanca en què es jugaran els quarts de l’Eurolliga, el 17 i 19 de març, serà amb públic. La Junta de Castella i Lleó autoritza un aforament del terç de la capacitat, 2.400 persones. Hi haurà 800 espectadors en els quatre partits –l’altra eliminatòria dels quarts de final és entre el Fenerbahçe i el Galatasaray– i el club castellà ofereix paquets als seus abonats, a 20 euros. Les sol·licituds són fins demà i, després, s’obre un altre període per a aficionats a 40 euros. Els partits entre l’Avenida i l’Spar Girona seran a les 20 h, el primer, i a les 19 h, el segon. El 12 de desembre en la lliga el partit era el primer amb públic del curs a Würzburg i hi havia 600 espectadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)