ACB

El Barça trenca el Baxi Manresa en la segona meitat (97-89)

Els manresans han brillat en els primers 20 minuts (54-52) en el millor partit de Gasol des del seu retorn (13 punts)

El Barça ha superat el Baxi en el derbi del Palau (97-89) en un duel que s’ha trencat en el tercer quart quan els blaugrana han sortit del vestidor a defensar com llops després d’un primer temps on els de Pedro Martínez han pogut lluir el seu joc dinàmic i ofensiu (54-52). Pau Gasol (13 punts) ha fet el seu millor partit del seu retorn. Davies (21 punts i 4 rebots) ha estat el millor del Barça, també per actitud, i Mason (16 punts i 4 assistències), el més efectiu dels Manresa.

El Baxi no s’ha estat d’orgues des del salt inicial i ha imposat el seu ritme gràcies als seus encerts i als errors del Barça, apàtic en alguns moments. S’ha vist en la lluita pel rebot en la primera part, 18 dels manresans –8 en atac– per 12 dels blaugrana, que tampoc han sabut defensar els exteriors del Baxi en els primers 20 minuts (8/11 triples) ni les passades a Eatherton, amo i senyor mentre ha estat a la pista, sobretot en el segon quart.

Des del principi s’ha jugat a allò que vol Pedro Martínez, un intercanvi incessant de cistelles. El Barça només s’hi ha trobat còmode quan Davies ha saltat al parquet i ha pogut encarar els pivots del Baxi o quan Calathes ha pogut connectar amb Mirotic i Oriola. Kuric, Abrines i Hanga han estat desconnectats del partit però el talent del Barça ha mantingut l’equip sempre dins el partit. Davies ha clavat un triple en l’última acció del primer quart (24-24) i Higgins, sempre desllorigant, ha tancat la primera part amb un altre sobre la botzina (53-51). Festival ofensiu però mala cara de Saras.

L’esbroncada al descans ha tingut un efecte immediat i el Barça ha passat literalment per sobre del Baxi en els sis primers minuts (20-3) i ha arribat màxima diferència (70-54), amb protagonisme ofensiu de Gasol. El Baxi, malgrat tot, no s’ha rendit i amb triples de Jou i Ferrari ha obligat Saras a demanar un temps mort (75-67). La rotació de jugadors blaugrana ha tornat a desequilibrar les forces abans del darrer quart.

El Manresa ho ha intentat en els darrers minuts però el Barça, sense brillar, ha mantingut la disciplina defensiva i no ha vist perillar el triomf. Dimecres, comença el “play-off” de l’Eurolliga contra el Zenit al Palau.