Eurolliga

Una final trepidant

El Barça busca (20.30 h, DAZN) el tercer títol de la màxima competició continental contra l’Efes de Micic, MVP de la fase regular, i Larkin, la bèstia negra dels

Els blaugrana no disputen una final des del 2010

7

finals

ha jugat el Barça

Si un equip ha estat regular els últims tres anys aquest és l’Efes. Els turcs van perdre l’última final disputada contra el CSKA, van acabar líders el curs passat quan es va aturar la competició per la pandèmia i enguany han acabat tercers de la lliga regular fent un joc, en certs moments, impressionant. Els d’Ataman formen una plantilla amb un talent increïble i tenen molta pressió perquè tot i que el club turc continuarà invertint lires turques ja no hi serà Micic, que marxa als Thunder (NBA), i la bèstia negra dels últims temps, Shane Larkin, sembla que podria deixar l’equip en un tram final de lliga on no està físicament. Ja no va jugar el darrer partit de semifinals de la lliga turca i a les semifinals va sortir des de la banqueta. Però al seu costat Beaubois, Simon i Anderson tenen molt nivell juntament amb vells coneguts com els ex-Barça Moerman i Pleiss.

Un altre que es pot convertir en històric és Jasikevicius, que si guanya s’afegirà a Lolo Sainz, Svetislav Pesic i Armenak Alachachan com els únics tècnics que també han guanyat l’Eurolliga com a jugadors.

Vuitena final

El Barça torna a una final onze temporades després. En l’última ocasió, el 2010, va ser campió a París amb Xavi Pascual. Abans, però, havia perdut a Ginebra (1984), Saragossa (1990), París (1991), París (1996), Roma (1997) i va guanyar les dues últimes a Barcelona (2003) i París (2010). El balanç: 2-5.

2-0 per a l’Efes

Aquesta temporada els dos equips s’han vist les cares en dues ocasions amb triomf dels turcs. En el partit al Palau els d’Ataman van vèncer 86-88 i al Sinan Erdem també va superar el Barça 86-79. Els àrbitres del partit seran l’eslovè Sasa Pukl, el letó Olegs Latisevs i el lituà Gytis Vilius.

Fa quatre anys que jugo a Europa i aquest curs ha estat el més dur; ens hi juguem molt per trajectòria
Shane Larkin
BASE DE L’EFES
Miro de gaudir i de donar el millor de mi mateix i ser fidel al meu joc, igual com ho era Kobe Bryant
Pau Gasol
PIVOT DEL BARÇA
Està clar que la lesió de Calathes ens condiciona perquè és el cervell del nostre equip
Saras Jasikevicius
TÈCNIC DEL BARÇA

Pau Gasol, el campió més veterà?

El pivot de Sant Boi, que va tornar a Europa per intentar aconseguir el títol de l’Eurolliga, es pot convertir en el jugador més veterà a assolir el títol amb 40 anys, 10 mesos i 24 dies. Anteriorment el rècord el tenia Dino Meneghin ( 1988), amb 38 anys i 3 mesos i, el tercer va ser Bob McAdoo (1988) amb 37 anys i 6 mesos. A més, entraria a formar part d’un grup de set jugadors que han guanyat l’NBA i l’Eurolliga: Rasho Nesterovic, Manu Ginobili, Zan Tabak, Tony Kukoc, Bill Bradley, Josh Powell i Bob McAdoo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)