Més bàsquet

L’adeu de Lucas Mondelo marca el canvi de cicle

Bàsquet. La FEB prescindeix de qui era el seleccionador des del 2012, en el primer estiu sense podis, i vol que el seu relleu torni l’equip a llocs rellevants

La FEB prescindeix de Lucas Mondelo (1967), acollint-se a una de les clàusules del seu contracte i per no haver aconseguit els objectius esportius. El fins ahir seleccionador espanyol paga els plats trencats per no haver superat els quarts de final ni en l’Europeu ni en els Jocs i, sobretot, per no haver-se classificat per al pròxim mundial per la derrota amb Rússia després de ser eliminada a València per Sèrbia, que avui juga pel bronze contra França, botxí d’Espanya a Tòquio.

El barceloní va accedir a l’absoluta el 2012 des de la sub-20, després d’haver guanyat l’Eurolliga amb l’Avenida –ho faria el 2017 amb el Kursk–. En la seva etapa ha dirigit 152 partits, dels quals 127 van acabar amb triomf. Tres campionats d’Europa i set podis internacionals són el seu llegat, que en els últims anys s’ha vist eclipsat per la renúncia de figures rellevants com ara Anna Cruz, que assenyalava l’entrenador com a culpable de la cada cop més evident mala dinàmica.

L’adeu de Lucas Mondelo, afegit al ja anunciat de la capitana de la selecció i també de l’Spar Girona, Laia Palau; posa de manifest el canvi de cicle. El català l’obria el 2012 quan Espanya no va anar als Jocs i el tanca el primer estiu sense podi –l’any passat tocaven els Jocs i, aquest, l’europeu.

La FEB, que el va acomiadar per telèfon, diu que vol obrir un nou cicle i que l’encarregat de dirigir-lo ha de continuar el relleu generacional perquè la selecció torni a ocupar llocs rellevants com en els últims anys.

Primer podi del Japó i comiat de Sonja Vasic

Els Estats Units disputaran demà la final femenina dels Jocs. Ho faran per desè cop seguit i per primer cop contra el Japó, que va eliminar França i s’assegura el seu primer podi olímpic. Sonja Vasic té aquest dissabte el seu últim partit amb la medalla de bronze com a colofó contra el rival a qui l’equip de Maljkovic va guanyar l’or europeu, amb l’alera de l’Uni com a MVP. Chelsea Gray, tot i no formar part del cinc inicial, va ser la segona màxima anotadora dels EUA, que suma 54 triomfs seguits als Jocs, amb 14 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)