Lliga femenina

El xou pot esperar

L’Uni es va assegurar el fitxatge de Michaela Onyenwere just abans de la seva eclosió en la WNBA, on és la favorita per guanyar el premi ‘rookie’ de l’any, però encara no té data d’arribada

L’Uni ha fet diana amb Michaela Onyenwere (1999, 1m93), una de les grans promeses del bàsquet dels EUA que està superant fins i tot les expectatives més optimistes a la WNBA. A l’agost ha assolit el seu tercer premi de rookie (8,7 punts, 3,4 rebots i 23,2 minuts) després de ser escollida en el lloc número 6 del Draft per les Liberty, la franquícia de Nova York. El fitxatge de l’alera entra dins el subgènere de robatoris del mercat, quan un equip amb limitacions econòmiques descobreix una jugadora abans que faci eclosió i la llei de l’oferta i la demanda faci impossible fitxar-la. Per acabar-ho d’adobar, Onyenwere, filla d’un atleta olímpic nigerià, té el passaport d’aquest país i no ocupa plaça d’extracomunitària, ja que entra dins la categoria de Cotonou. Per això el director esportiu, Pere Puig, també ha pogut signar Rebekah Gardner i Kennedy Burke.

Les Liberty acaben la fase regular el 17 de setembre. Amb tot, estan en plena batalla per al play-off i, si finalment hi accedeixen, Onyenwere, que a Nova York juga de 3, aterrarà a Girona a finals de setembre o a principis d’octubre, igual que Burke, membre de les Seattle Storm, una de les favorites al títol. Més enllà del rol predominant per a una jugadora debutant que l’alera té a Nova York, la realitat és que ja va arribar a la lliga professional amb una carta de presentació formidable: 19,1 punts i 7,2 rebots a la prestigiosa UCLA. A Nova York s’ha trobat Sabrina Ionescu, número 1 del Draft el 2020, i les europees Rebecca Allen (València) i Sami Whitcomb (Landes). No és una jugadora encara amb permís per acabar les jugades, però en el seu millor partit va fer una sèrie de 6 de 14 triples (29 punts en 39 minuts), que és el rol que tenia a la universitat amb un percentatge superior al 40% des de la línia de tres. Tot i que ajuda en el rebot, el seu joc està evolucionant cada vegada més cap a les posicions exteriors.

Tots els grans clubs europeus estaran pendents de la seva evolució a Girona, que només l’ha pogut lligar fins a finals d’any. El club s’haurà de treure un altre as de la màniga per retenir-la.

Especialista en el 3x3
La federació dels EUA va confiar també en l’exjugadora d’UCLA en la fase de classificació olímpica de la nova modalitat, on és també una gran especialista, tot i que finalment no va passar el tall.
19,1
punts
són els que va anotar de mitjana a la prestigiosa universitat d’UCLA.
3
jugadores
formades a UCLA en diferents etapes tindrà l’Uni aquesta temporada: Onywnwere, Gardner i Burke.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)