Més bàsquet

La prioritat: no prendre mal

Bàsquet. Primer Spar Girona - Avenida d’aquest curs, en la semifinal de la supercopa (18 h, TDP) i amb els dos equips que s’han repartit els títols FEB des del 2016 migrats per les baixes

“En el dia a dia, una delegada, una segona entrenadora o una preparadora física ens poden ajudar a entrenar, però en els partits anem més justos.” És la realitat amb què l’Spar Girona arriba al segon partit oficial del curs, aquesta tarda a Tenerife, en la primera semifinal de la supercopa, contra l’Avenida (18 h, Teledeporte). L’altre és entre el València i l’organitzador, el Clarinos (20.30 h), amb les taronges centrades en la prèvia de l’Eurolliga aquesta setmana que ve a Schio. La competició es disputa per segon any seguit en format de final a quatre. L’Avenida va guanyar el 2020 a Bilbao, després d’estar confinat per positius en l’equip i haver superat l’Uni en la semifinal (74-78) i el Gernika en la final (50-66).

El primer enfrontament de l’Uni amb les castellanes serà el dels dos equips que s’han repartit tots els títols FEB des del 2016 –el Conquero amb Rosó Buch i Adaora Elonu va guanyar la copa fa cinc anys– i els campions dels dos últims disputats, amb les plantilles molt migrades per les baixes. “Tenim lesions i ens faltaran jugadores, tot i que als altres equips també”, diu Julbe, que del curs passat només disposa de Laia Flores –fitxatge de l’estiu que va jugar la semifinal de lliga amb el València–, Júlia Soler, Julia Reisingerová i Giedre Labukiene. Les dues pivots van jugar els seus primers minuts diumenge en la lliga catalana femenina, en què també van debutar Drammeh i Gardner al perímetre i Traoré a dins.

Premi

“És un bonus que tenim per la feina de l’any passat i ens guanyem jugar la supercopa. I preparar-nos per a aquesta temporada”, diu Reisingerová, que qualifica de difícil jugar un partit amb sis o set jugadores professionals a l’equip, com diumenge a Manresa en el 69-65 amb el Cadí, en què va ser la màxima anotadora (19). La interior admet que les jugadores que hi ha ara han de fer un pas endavant i assumir més responsabilitat. Julbe coincideix en la idea del premi: “Si no ets l’organitzador vol dir que t’ho has guanyat a la pista.” “És un grup sòlid, que sempre està bé i que fan les coses concentrats”, assenyala el tècnic gironí sobre el rival, amb qui acredita un 1-4 el curs passat entre la copa –victòria en la semifinal–, la lliga –derrotes en la fase regular– i l’Eurolliga –quarts de final a doble partit, a Salamanca.

Roberto Íñiguez té cinc baixes, les quatre de la WNBA –Karlie i Katie Lou Samuelson (Seattle), Bella Alarie (Dallas) i Kahleah Cooper (Chicago)– i l’alera Mia Masic fitxada aquesta pretemporada. El vitorià té la bateria espanyola a fora –Domínguez, Cazorla, Rodríguez i Vilaró– i Hof, Evans, Lo i Fasoula a la pintura.

Tenim lesions i ens faltaran jugadores, tot i que als altres també. Aquest any seguirem lluitant per tot igualment
Alfred Julbe
L’Uni és un gran rival, té grans jugadores que estan molt ben entrenades, però m’obsessiona què fem nosaltres
Roberto Íñiguez
Tenim moltes baixes i és difícil per entrenar, mai hi som totes. Fem el que podem i ara la nostra responsabilitat és més gran
Totes tenim ganes de jugar, seran bons partits. Som un equip que volem guanyar sempre i fer-ho tan bé com puguem
Julia Reisingerová
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)